Çilekli Jöle & Sakızlı Muhallebili Mini Kuplar

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 2 Eyl 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER

    2,5 su bardağı süt
    1,5 yemek silme kaşığı un
    1,5 yemek silme kaşığı pirinç unu
    1 çay bardağı şeker
    2 parça damla sakızı
    50 gr.tereyağ
    3 yemek kaşığı krema

    JÖLELİ KAT İÇİN

    300 gr.çilek
    1 paket dr.öetker çilekli jöle
    minik ayaklı kuplar

    YAPILIŞI

    Öncelikler çileklerinizi yıkayın ve suyunu iyice süzdürdükten sonra,kurutun.Sonrada doğrayın.
    Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve kuplarınıza paylaştırın.
    İçlerine doğranmış çilekleri paylaştırın.
    Daha sonrada buzdolabına[buzluk değil] koyun ve donmasını bekleyin.Yarım saat içinde donacaktır.
    Jöleleriniz soğuyup,katılaşırken,muhallebi malzemelerinden krema ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye koyup,kısık ateşte iyice pişirin.
    Pişince içine krema ve tereyağını ekleyip,mikserle iyice çırpın.
    Soğuyunca hazırladığınız jölelerin üzerine paylaştırın ve tekrar soğuması için buzdolabına koyun.
    İyice soğuyana kuplarınızı yeşil fıstık ve çilekle süsleyerek servis edin.
    Bu ölçüden 6 veya 8 adet mini kup çıkıyor.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş