Çilekli Tart

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 15 Şub 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler :

    Hamuru için :

    2 su bardağı un
    3/4 su bardağı zeytinyağı
    1/2 çay kaşığı tuz
    3-4 yemek kaşığı çok soğuk su

    Kreması İçin :

    750 ml süt
    225 gr toz şeker
    75 gr mısır nişastası
    15 gr süt
    2 yumurta
    Vanilya
    200 ml krema

    Yapılışı :

    Önce kremanızı hazırlayın ve soğumaya bırakın.
    Bunun için vanilya ve krema hariç bütün malzemeyi koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    Altını kapatınca vanilyasını ve dilerseniz limon kabuğu rendesini ekleyin.
    Soğuduğunda 1 paket krema ile çırpın.

    Hamuru için un, tuz ve zeytinyağını çırpma teli ile çırpın.
    Soğuk suyu ekleyince el ile yoğurun.
    Hamuru yağlayıp bir miktarda un serpiştirdiğiniz kalıba bastırarak kenarları da yüksek olacak şekilde yayın.
    Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

    Soğuyan hamurun üstüne kremasını bolca yayın ve yarım paket tart jölesi ile parlattığınız çilekleri dizin.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş