Çiroz Salatası

'Yemek Tarifleri' forumunda KfyAngeL tarafından 30 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. KfyAngeL

    KfyAngeL New Member

    Malzemeler
    12 Adet Çiroz Balığı
    1 Bardak Sirke
    2 Bağ Dereotu
    1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
    16 Adet Siyah Zeytin
    Hazırlanışı
    Çirozları ateşte 3-4 dakika evire çevire pişirin.
    Bir bezin üzerine yayın, üzerine şişe ile hafifçe vurarak ezin, kabuk ve kılçıklarını ayırın.
    Sonra etlerini iyice didip bir kaba alın.
    Bir bardak sirkeyi kaynatıp etlerin üzerine boca edin ve kabın üzerini kapatın.
    Yarım saat sonra iyice sıkıp, sirkeden alın.
    Sirkeyi döküp çirozu aynı kaba koyun.
    Üzerine dereotu ve zeytinyağını koyup karıştırarak tabaklara alın ve zeytinle süsleyin.)
     

Bu Sayfayı Paylaş