Doğal Oda Spreyi Hazırlayalım Günümüzde oda spreyleri bolca kimyasal madde barındırıyor. Bu da özellikle astımı ve alerjisi olan kişiler için ciddi sıkıntılar yaratıyor. Ben evde kendi oda spreyimi hazırlıyorum. Hem çok kolay hem de ucuza mal ediyorum Üstelik girdiğim her ortamda bir iki fıs fıs ile olası mikropları ve bakterileri etkisiz hale getiriyorum. Tarifin içindeki asit borik sizi korkutmasın. Harici kullanımda bir sakıncası yoktur. Antiseptik ve koku giderici özelliği vardır. Ayakkabının içine dökülüp 4-5 saat ayaklarla temas ettiği zaman ayak kokusunu uzun süre ortadan kaldırdığı söylenir. Asit boriki toz halinde eczanelerde bulabilirsiniz. 100 ml si 6 tl civarında satılıyor. Yağları da aktarlarda bulabilirsiniz. Önemli olan bu yağların saf olmasıdır. Saf olduğuna emin olmadan almayın. Gerekli Malzemeler: - ½ litre kaynatılıp soğutulmuş su - 1 çay kaşığı dolusu karbonat - 1 çay kaşığı limon suyu - Çok az asit borik - 10 damla okaliptus, bergamot, portakal ya da limon yağlarından biri - Sprey şişesi Yapılışı: Bütün malzemeleri spey sişesi içine koyup, çalkalayınız