Doris Pilkington- Çit

'E-Kitap' forumunda avemeria tarafından 12 Nis 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. avemeria

avemeria New Member

Doris Pilkington- Çit

1931 yılında Avustralya Hükümeti'nin isteği üzerine siyah Aborijin çocuklar ailelerinden alınarak, eğitim görme gerekçesiyle beyaz ailelerin yanına hizmetkar olarak verilip, asimile edilmeye başlanır.

Bu asimile programında Aborijinler'in kendi dillerini konuşmaları yasaklanır. Aborijin olduklarını unutmaya, kültürel olarak birer

"Beyaz" olmaya zorlanırlar.

Molly ve Molly'nin kuzinleri olan Daisy ve Gracia'yi görevliler zorla evlerinden alıp Monroo isimli yere götürürler.
    Sefalet ve pislik içinde birer mahkum hayatı yaşadıkları parmaklıklı pencerelerinden, buz gibi soğuk ve sert yataklarından nefret ederek kaderlerine boyun eğmeyip kamptan kaçmaya karar verirler.

Evin yolunu bulmak için tavşan geçirmeyen 2000 km'lik çiti takip ederler. Evlerine doğru bir ay sürecek zorlu bir yolculuk onları beklemektedir.

Yaklaşık 100 bin çocuğun ailelerinden koparılıp beyazların yanına verildiği program, Avustralya tarihinin kara lekelerinden biridir.
    Avustralya Hükümeti, 1997 yılında bu ayrımcı uygulama yüzünden resmen Aborijinler'den özür diledi.

kendi taramamdır, iyi okumalar:saygilar:
    Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.

SABAR bunu beğendi.
  2. Ser_reS

Ser_reS <b>ŞeyhKoPat_Kartaliçe</b>

avemeria kuflu aılesıne ayrı bır renk kattığın için gönülden teşekkürler :gül:

3. mprace

mprace Active Member

Kitabın filmini izlemiştim, gerçekten güzel ve etkileyiciydi. Paylaşım için teşekkürler.

4. aysekoc

aysekoc New Member

Çok teşekkürler avemeria yine güzel bir paylaşım

5. YıldızlıAtlas

YıldızlıAtlas <b>Sözlük Kurdu</b>

Kütüphane yağmalarımdan birinde okuduğum kitaplardandı. Beyaz adamın utanç listesi... Asimlasyonun sınır ve mantık tanımadığı bir dünya onun ki.
    Teşekkür ederim acemeria çok kıymetli bir kitap benim için. Ödünç alarak okuduğumdan bende yoktu. Ellerine sağlık yeniden okumak ve hep elimin altında olması bulunmaz fırsat. Paylaşım için minnettarım.

6. tnk37

tnk37 Member

cok güzel bir kitaptı.elinize sağlık

7. nila

nila New Member

Çok teşekkürler

8. isabellaswan

isabellaswan Active Member

Gerçekten insanın tüylerini diken diken eden bir hikaye.Teşekkürler avemeria.Ellerine sağlık.

9. nrnklc

nrnklc Well-Known Member

ben filmini izlemiştim kitap olarak karşıma çıktı ellerine sağlık

10. htckyc01

htckyc01 Well-Known Member

teşekkürler

11. mrm

mrm New Member

Paylaşım ve emekleriniz için sağolun.

12. reredan

reredan New Member

teşekkürler

13. rozen

rozen Active Member

merci

14. tiltmahmut

tiltmahmut New Member

Teşekkürler.

15. ALİS

ALİS New Member

Çok teşekkürler

16. adiloş

adiloş New Member

Ah, değişik kitaplar paylaşmaya devam ediyorsun, ne güzel. Kutlarım seni, üstelik de teşekkür ederim :)

17. kitaplı

kitaplı New Member

teşekkürler

18. voemdoil

voemdoil New Member

teşekkürler

19. Elifsu

Elifsu New Member

teşekkür ederim

20. madvip

madvip Member

teşekkürler.................