Düğün Çorbası

'Yemek Tarifleri' forumunda ela86 tarafından 15 Kas 2012 tarihinde açılan konu

  1. ela86

    ela86 Well-Known Member

    Düğün çorbası malzemeleri
    300 gr kemikli koyun eti
    1 soğan
    10 su bardağı su
    3 yemek kaşığı un
    2 yumurta
    1 limonun suyu
    1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    Tuz Üzeri için
    25 gr tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber


    Düğün çorbası hazırlanışı
    Düğün çorbası : 250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun. Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 ğr tereyağında kavrulmuş nane ve pulbiber ile süsleyin. Sıcak servis yapın. Düğün çorbası artık hazır, afiyet olsun.
     

Bu Sayfayı Paylaş