arkadaşlar bu soruları sizinle de paylaşmak istedim.okuduktan sonra beni daha iyi anlayacaksınız! 1: Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar nerede yanlış yapıyorlar? 2: Süper yapıştırıcı herşeyi yapıştırdığı halde niçin içinde bulunduğu tüpün iç çıdarlarını yapıştırmamaktadır? 3: Niçin yanlış çevrilen telefon numarası hiçbir zaman meşgul çalmaz? 4: Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mi? 5: Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır? 6: Niçin "tek heceli" kelimesini diyebilmek için dört hece kullanmaktayız? 7: Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar? 8: Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü suni tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında gerçek limon suyu kullanılmaktadır? 9: Işık 300.000 km/sn hızla yayıldıgına göre karanlık hangi hızla çökmektedir? 10: Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları yakınca ne olur? 11: Niçin fare kokulu kedi maması yok? 12: Teflona hiçbir sey yapışmadığı halde teflon tavaya nasıl yapışmıştır? 13: Niçin uçaklarda paraşüt yerine can yeleği vardır? Eğer uçağın karakutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği maddeden yapılmamaktadır? nasıl buldunuz?
1-balınalaırın yaratılısı oyledır 2-super yapıstırıcının ıcındekı super ucucu madde havayla temas edınce ucar gıder gerıye posa kalır oda yapısır tupun ıcınde yeterlı hava yoktur 3-ıkı ıhtımal a-telefon numarasını kullıyen yanlıs cevırırsen oyle bır numara asla olmaz b-eger numara dogruysa mesgul olma ıhtımalı vardır 4-falcı sahtekardır 5-bır anlatım bozuklugudur 6-guzel turkcemızın bır cılvesı 7-400mılyon yıldızı sayıp ıspatlayamayacakları ıcın mecburen ınanaırlar 8-kımyagerlerın sacmalıkları ıste 9-aynı hızla cunku ısık aynı hızla yok olur 10-ısık hızıyla gıden bır arabada ısıgın yandıgını goremezsın cunku olursun (eğer arabaya karşıdan bakarsan ışığı gördüğün an araba sana çarpmış olur) 11-ahada a-kedıler cok ac kaldıklarında fare yerler baska zamanlarda onlarla oynarlar b-sen hıc tezek kokulu dana etı yermısın 12-basıncla tabıkı en ufak darbede cızılıyor 13-ıkı sorudur bırıncısı:can yelegı parasutten daha u-cuz-dur ıkıncısı:karakutunun yapıldıgı madde cok agır ve saglamdır o maddeyle ucak havalanmaz