Elizabeth Chadwick - Die Leopardin (Almanca e-kitap )

'E-Kitap' forumunda anonim tarafından 24 Haz 2012 tarihinde açılan konu

1. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Antakya ,1139 ilkbaharı…. Renard aslında artık evine, yani Galler´ e dönmesi gerektiğini bilmektedir…Ülkesinde onu bekleyen bir sürü problem vardır..Babası Lord Guyon hastadır..Ülkede iç savaş hüküm sürmektedir… Ve nişanlısı Eleanor dört yıldır dönüşünü beklemektedir…
    Eh hal böyleyken Renard dönüşünü elinden geldiğince ertelemeye çalışmaktadır… Doğu´nun yaşam tarzı onu etkisi altına almıştır…Üstelik büyüleyici dansçı Olwen ile bir ilişkisi vardır…
    Fakat eniştesi Adam ,babasının ölüm döşeğinde olduğu haberini getirip, mutlaka eve dönmesi gerektiğini bildirince , başka çaresi kalmaz…Ancak Olwen´in ondan vazgeçmeye niyeti yoktur..Hamile olduğu yalanını söyleyip ,Renard´ın onu da yanında götürmesini sağlar…
    Ülkeye döndüklerinde işler daha da karışır..Ülke için için kaynamaktadır ve taraflar belirlenmek zorundadır..Ayrıca nişanlısı Eleanor da, Renard´ın çocukluğundan beri tanıdığı küçük kız değildir..Son derece güçlü ,güzel, genç bir kadına dönüşmüştür…
    Böylece Renard , bir yandan topraklarını korumak için çabalarken, bir yandan da gerçek aşkını bulmaya çalışacaktır…

Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.
    Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.
    Aslında bu kitabı kendi arşivim için taramıştım..Malum Almanca kitapların fazlaca talibi yok.. Sonradan belki ilgilenen olur diye fikrimi değiştirdim.. Kitap, Chadwick´in Ravenstow üçlemesinin son kitabı… Bildiğim kadarıyla 2010 ´da İngilizce yeni bir baskısı yapılmış… Serinin Türkçe çevirisi olup olmadığını bilmiyorum..Nette biraz bakınmama rağmen rastlayamadım…

Ravenstow Üçlemesi:
    1. The Wild Hunt (1990) – Die wilde Jagd (1991), Judith of Ravenstow & Guyon FitzMiles
    2. The Running Vixen (1991) – Die Füchsin (1992), Lady Heulwen & Adam DeLacey
    3. The Leopard Unleashed (1992) – Die Leopardin (1993), Lady Eleanor & Renard FitzGuyon

Bu arada Galce´de “ fitz” ín “ oğul” gibi bir anlamı var..Ali oğlu Veli gibi..Bu kullanım 1000 ´li yılların başında popüler olmuş..Zamanla soyadı haline gelmiş…

Romandaki tarihi kişilerle ilgili kısa bir bilgi:
    Mathilde . 1. Henry´nin kızıdır.. 1109 yılında ,henüz yedi yaşındayken, yapılan bir anlaşmayla,o zaman 22 yaşında olan Alman Kralı (sonrasında imparator) V.Heinrich ile nişanlanmıştır…Hemen akabinde kraliçesi olarak görevlerini öğrenebilmesi için, gelecekteki eşinin yanına gönderilmiştir..Ve 1114 yılında henüz 12 yaşındayken imparatorla evlenmiştir…Kocasının 1125´ te ölümünden sonra Normandiya´ya dönmüştür…Kardeşi Veliaht Prens William´in bir gemi kazasında ölümünden sonra babası 1.Henry kızını tahta geçirmeye çalışmıştır..Ancak hem bir kadının tahta geçmesi bazı çevrelerce istenen bir durum olmadığı hem de Mathilde hayatının büyük bölümünü Alman topraklarında geçirdiği için (ki bazı kaynaklarda son derece huysuz bir kadın olduğu ve kocasının ölümünden sonra bile kendisine İmparatoriçe denilmesini istediği ifade edilir) İngiliz asillerince kabul görmemiştir…
    Kral , asillerinin kızının hükümdarlığını kabul etmelerini sağlayabilmek için ,Anjou kontu Geoffrey Plantagenet ile,Norman asillerini kızdıracak anlaşmalı bir evlilik ayarlar.. Kont, Mathilde´den 11 yaş küçüktür.. Evlilikleri tam bir savaş meydanıdır.. Buna rağmen , en büyükleri sonradan tahta çıkan 2.Henry (ki kendisi Aslan Yürekli Richard´in babası) olmak üzere üç çocukları olur..
    Kralın ölümünden sonra , zaten Mathilde´nin evliliğinden huysuzlanan Norman asilleri ,tahta Mathilde yerine ölen kralın yeğeni olan Blois´li Stephen ´i geçirirler…
    Böylece Stephen ve Mathilde taraftarları arasında yıllar sürecek bir iç savaş başlar ki bu dönem „Anarşi Dönemi „ olarak adlandırılıyor…Bu dönem karşılıklı alınan yenilgiler , zaferler,entrikalar vs. sonrasında , ancak Stephen´in 1154 yılındaki ölümünden önce Mathilde´nin ilk oğlu II.Henry´yi evlat edinip veliaht olarak tanımasıyla son bulmuştur.

Keyifli okumalar...

SABAR bunu beğendi.
  2. clondike

clondike Well-Known Member

Adının Antiochia olduğu dönemde Antakya'dan başlayan Historical bir roman. :cool:Ama ne yazık ki Almanca. Gerçi kapak resmi İngilizce...

Okuyabilenlere zevkli okumalar.. Ben de kızımın arşivine atayım...:eek:ff:

Ellerine sağlık Sevgili Arkadaşım...:gül::Frnds:

3. vişne bahçesi

vişne bahçesi Well-Known Member

anonim ellerine saglık:canim:cok ama cok tesekkür ederim:gül:

4. bukito

bukito Well-Known Member

konuyu okuyunca keşke almanca bilseydim dedirtti.
    emeğin için teşekkürler...

5. fosilll

fosilll Well-Known Member

Vielen vielen dank...:gül:

6. yesil-mavi

yesil-mavi Active Member

tesekkürler paylasim icin ..uzun süredir almanca kitap okumak istiyordum..Denk geldi
    Danke schön

7. anonim

anonim E-kitap Müdavim

ingilizce kapak daha hosuma gitti , ne yalan söyleyeyim:$ kizinin hosuna gidecegini umarim...

uzun bir roman olmasaydi cevireyim derdim ama :eek:ff:

gern geschehen:)

8. htckyc01

htckyc01 Well-Known Member

teşekkürler

9. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

emeğine sağlık Anonim...

Keşke Türkçe olsa da okuyabilseydim :$

10. tantana

tantana Well-Known Member

cok teşekkurler anonim.artık yazın almancamı geliştirmek için okuyacağım saçma hıkayelerin yanında zevkle okuyacağım bir historical var :D ayrıca verdiğin ek bilgide kralın 1925'te ölmesi çok ilginç geldi :D :D vampirlerle bir akrabalığı mı var acaba

11. amazon

amazon New Member

sagol

12. anonim

anonim E-kitap Müdavim

:Ops: pardon :zuhaha:kendisi son derece normal bir insan..:zuhaha: kaza olmus:$ ..düzelttim hemen...sagol uyardigin icin:Frnds:

13. Elifsu

Elifsu New Member

danke schön anonim

14. fatmafatma

fatmafatma Active Member

teşekkürler

15. birdie

birdie Well-Known Member

Sevgili anonim, kitapla ve dönemle ilgili verdiğin Türkçe :)D) bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Emeğin için de teşekkürler. Bundan sonrası yok ne yazık ki. :D
    Kitabı niye indirdim bilmiyorum. Sanırım alışkanlıktan ya da emeğe saygıdan. :D Bilenler için eminim okuması büyük keyif verecektir. :D

16. tolga

tolga New Member

saol

17. metro73

metro73 Active Member

tesekkür ederim

18. iony

iony New Member

teşekkürler

19. cams

cams New Member

ellerine saglık