Elmalı Haşhaşlı Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 13 Nis 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER:

    Pandispanyası:

    2 yumurta
    1,5 türk kahvesi fincanı şeker
    1 türk kahvesi fincanı kakao
    1,5 türk kahvesi fincanı un
    1/2 pk kabartma tozu
    1 pk vanilya

    Islatmak için:
    1 su bardağı kadar süt

    Arasına:

    2-3 elma
    2-3 yem. kaşığı ceviz
    2-3 yem. kaşığı şeker
    tarçın

    Üstüne:

    2 pk krem şanti
    1 su bard. soğuk süt
    mavi haşhaş

    YAPILIŞI:

    Yumurta ve şekeri çırpalım, sıcak su, vanilya ekleyip tekrar çırpalım.
    Bir kabın içine elediğimiz kakao un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.
    Katı yağ ile yağladığımız ve unladığımız tepsiye yayarak önceden ısıtılmış 170 derecede pişirelim.
    İlk sıcaklığı çıkınca sütle ıslatalım.
    Elmaları soyup rendeleyip şekerle pişirelim ve ceviz ve tarçını ilave edelim.
    Soğuduktan sonra kekimizin üzerine döküp her tarafına yayalım.
    Üstüne çırpılmış şantimizi yayıp haşhaşla süsleyelim.​
     

Bu Sayfayı Paylaş