Emily Mckay - The Farm Serisi 1 - Çiftlik

'E-Kitap' forumunda birgull tarafından 5 Eki 2013 tarihinde açılan konu

1. birgull

birgull New Member

"Kaçış Sadece Bir Başlangıçtır."

Özgün Adı: The Farm
    Yazar: Emily McKay
    Yayınevi: Optimum Kitap
    Seri: Tek kitap
    Sayfa: 387 sayfa
    Çeviri: Meray Şen
    Türkiye Yayın Tarihi: 2012
    Tür: Edebiyat- Fantastik/Bilimkurgu/Macera
    Goodreads: 3.86

ARKA KAPAK:

Lily ve ikiz kız kardeşi Mel'in bir planları vardır: Onları çevreleyen elektrik tellerinin arkasına geçip, özgürlüğe kavuşmak...Mel çevresindekilerle hemen hemen hiç konuşmamasına rağmen, diğerlerinin dikkatini çekmeyen şeyler, otistik oluşu sayesinde onun gözünden kaçmaz, elektrikli tellerin hangi kısmının geceleri devre dışı olduğu gibi... Çitleri geçmek kolay olmayacaktır fakat Lily planladığı kaçış için gerekenleri toparlarken tanıdık bir yüzle karşılaşır.

Carter, Lilynin karantina başlamadan önceki günlerden bir arkadaşıdır. Uzun bir müddet yakalanmamayı başardığı için çiftliğin dışındaki dünyayla ilgili birçok işe yarar bilgi edinmiştir. Ancak çiftlikteki herkes gibi Carter da dışarının insanlar için çiftlikten daha tehlikeli olabileceğini bilir.

Acaba bu üç yoldaş dışarıda onları bekleyen Ticklerden kaçmayı başarabilecekler mi? Birbirlerine tutunarak özgürlüklerine kavuşabilecekler mi? Yoksa tekrar vampirlerin ellerine mi düşecekler?

Müthiş bir macera ve kaçış öyküsü sizleri bekliyor.

YORUM:

Kitapta bir asıl kızımız var; Lily. Lily, ikiz kız kardeşi Mel ile hapsoldukları Çiftlik'ten kaçma planları yapıyor. Otistik kardeşi Mel ve Lily birer Yeşil. Yani, yazarın tabiriyle "birer inek." Kesilip yenmek için beslenen inekler. Ve sadece onlar değil. ABD'deki tüm eyaletlerde bulunan tüm çiftliklerdeki tüm Yeşiller öyle. (Bak bu aklımdan geçirirken daha iyi görünüyordu..

Lily, kardeşi Mel ile beraber onları dış dünyadan ayıran çitlerden geçebilmeyi ve çitlerin konulmasının ve dolayısıyla çiftliklerin kurulmasının asıl sebebi olan Tiklerle karşılaşmamayı umuyorlar. Tikler mi? Biraz vampirimsi, iğrenç ucube yaratıklar. (ama havalılar, bu Damon Salvatore havası değil, mide bulandırıcı canavar havası, karıştırmayalım... )

Tabii her şey bununla kalmıyor. Kapakta yazdığı gibi; Kaçış Sadece Bir Başlangıçtır.

72 saatlik bir süreçte çok şey olabilir. Çok şey. Büyük olaylar, uzun zamanlarda olacak diye bir kural yok. Hatta en büyük yol ayrımları, kararlar, olaylar en kısa zamanda belki de saniyeler içinde olur. Tıpkı Lily'nin kararı gibi... Tik tak. tik tak. (nasıl da olayı anlatmadan spoiler veriyorum ama :loll: )

Emily McKay, psikopat, manyak, deli, takdir edilesi, tımarhanelik, şahane bir yazar. Böyle bir yetenek ve hayal gücü hem hayranlık duyulacak hem de korkulacak cinsten. Şahsen ben Stephen King'e karşı duyduğum tüm hislerimi (tapıyorum King'e ama insan korkuyor da o.o) McKay'e de bir anlamda duydum. :D

Tikleri yaratacak bir hayal gücü... şikayetçi değilim tabi ki! Aynı hayal gücü sayesinde Sebastian'ımı biricik vampirimi tanıdım.Vampirleri neden bu kadar çok seviyorum bilinmez ama; Sebastian da sevilmeyecek gibi değil yahu!

Kitabımız, üç farklı karakterin ağzından anlatılıyor: Lily, Carter ve Mel.

Ben, Mel'in (çok az ve kısa olsa da) anlattığı kısımları sevdim. Zevke bağlı ama güzel... Farklıydı yani.
    Lily'nin anlattığı kısımlar, tüm kitaptı diyebiliriz. Bu sebeple, her zaman yaptığımı yaparak, kendimi ana karakterin, bu durumda Lily'nin yerine koymakta zorlanmadım. :loll:
    Carter.... Ah, Carter! Sen nesin öyle Carter? Siz bilmiyorsunuz, kitabı okurken Carter ile aşk yaşadım ben. Geçmişimiz var, kitaba öpücük attım falan. :loll: :loll: Pek fazla bölümü yoktu Carter'ın ama kalbimi kazanmayı başardı. Sebastian ile boy ölçüşemez tabii ki ama az romantik değil yani.

Yorum alıntıdır !

LİNK:
    Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.

Tarama bana aittir. Eğer şifre isteyecek olursa bana yazınız.

SABAR bunu beğendi.
  2. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

emeğine sağlık Birgülcüğüm:gül:

3. mikbalu

mikbalu Well-Known Member

teşekkürler...

4. miray1986

miray1986 Active Member

Teşekkürler

5. rüzgar

rüzgar Well-Known Member

çok teşekkür ederim

6. saifa

saifa Well-Known Member

teşekkürler

7. ebr

ebr E-kitap Müdavim

Doğrusu kitabın konusundan daha çok yorumun merak uyandırdı.
    kesinlikle okuyacağım. Nede olsa bende King'i çok severim.
    Teşekkür ederim

8. Meinhof

Meinhof New Member

teşekkür

9. birgull

birgull New Member

Keyifle okuyunuz :)

10. eun sung

eun sung Well-Known Member

teşekkür ederim emeğine yüreğine sağlık.....

11. hasiyne

hasiyne Member

sagolun

12. aynur01

aynur01 Active Member

sağol

13. gamze-hülya

gamze-hülya New Member

teşekkürler...

14. beyazkedi

beyazkedi New Member

teşekkürler

15. bermer

bermer Well-Known Member

Bu kadar tesadüf olur, ben de yazarın röportajını okuyordum.

Üçlemenin ikinci kitabı The Lair, Kasım 2013 de Amerika'da çıkacakmış.

Bir de kitap hayranlarının hem bu dünyayı tanıması, gelecek kitaplardan haberdar olması ve yazara da mesajla ulaşabilmesi adına http://www.escapethefarm.com/ adlı bir sitesi de var...

Paylaşımın için teşekkür ederim.

16. kızılgedik

kızılgedik Active Member

17. tolga

tolga New Member

saol

18. sevgi.sdu

sevgi.sdu Well-Known Member

teşekkürler

19. teknokta

teknokta New Member

teşekkürler