Oncelikle "Ohooo cok kolay", "Ne oldugunu bile anlamiyorsun" gibi soylemlere kesinlikle inanmayin cidden zorluyor islem sizi. Agziniza (taa girtlaginiza kadar) acayip berbat bir sey sıkıyorlar. Diliniz sisiyor ya da bana oyle geldi fakat icim disima cikacakti. Ogurtuden nefes almak zorlasiyor. - bu durumda burundan derin derriin aliniz nefesi efendim, agizdan verin aksi halde takla atabilirsiniz.- Sonra branulu damariniza takip "eveett simdi size sakinlestirici verecegiz" diyorlar. Fakat ben o sakinlestiricinin etkisini nedense bu mini operasyondan 1,5 saat sonra aldim. Lakin o minicik (!) borucugu gorunce neden sakinlestirici yapildigini anlayabiliyorsunuz. Utanmasalar baku ceyhan boru hattini sokacaklar midenize kadar. Sizi sola yatirip agziniza ucu acik bir tipa yerlestiriyorlar bu arada sizi iki kisi tutuyor. Sonra doktor bey hasirt diye boruyu agziniza sokup iteliyor o arada normal bunyeler boruyu hissetmiyorlar fakat benim gibi cins bir bunyeyseniz yeterli uyusamadiginiz icin masallah gayet iyi hissediyorsunuz. Omru hayatimda yasadigim en zor seydi. Ogurmekten icim disima cikti. Siz siz olun operasyondan once minimum 8 saat ac ve susuz olmaya dikkat edin zira bogulursunuz. Kolonoskopi yaptiranlari hic dusunemiyorum bile. O borunun girdigi yer pek bir ofsayt cunku xD Not: islemden sonra 30 dakika birsey yiyip icmeyin deniyor ama dilinizdeki uyusma gectiyse yumulun xD
annemin 2 kere geçirdiği her seferinde hoşnutsuz bir yüz ifadesiyle çıktığı başıma geleceğinden ödüm kopan işlem. biyopsiden iyidir diyorum yinede. canlı canlı...
Kişiye göre zorluğu değişen bir işlem. Midenize kadar sokulduğunu hissetmiyorsunuz tabi ki. ben, ooooo çok kolay, ne olduğunu bile fark etmiyorsun diyenlerdenim. Ya da doktorumun eli hafifti bilemiyorum