sendeki güzellik 5 para etmez zira bende bu aşk olmasa.. bence dış güzellikten ziyade iç güzelliği önemli dış güzellik zamanla gidebilir ama iç güzellik karakter baki kalır tabi bu benım düşüncem ve bunu her belirttiğimde karşı çıkan çok oluyor
valla ikiside önemli doğruya doğru he ama illa biri derseniz tabiki maneviyata bakılır, adam/kadın çok yakışıklı/güzel ama karakter oturmamış, davranışlarını kontrol edemiyo....o zman sıkıntı var, kabuğu onu kurtarmaz ama yinede o kabukta azcık canlı olsun:füü:
Bence...Temiz olmak önemlidir. İç ve dış temizliği. (Beden ve kalp temizliği,düzgün bir karakter)Güzellik gören gözdedir. Dünyanın en güzel kadını ya da erkeği olmuş ne değişir ağzını açtığında kalp kırıp cehalet kusuyorsa...
Aslında dış görünüşten ne anladığımızı da ortaya koymalıyız. Beden yapımız, tenimizin rengi, saç-kaş-göz rengimiz, göz-yüz-burun-çene vb. organımızın şekli mi, yoksa giyim-kuşamla topyekün dışardan görünüşümüz mü kastediliyor. Gerçi benim için ikisi de yaşamda çok önemli olmamışlardır, ama önemsenmesi için ticaretle uğraşanların yapmaya çalıştıklarını hep çok önemsemişimdir. İnsanın dış görünüşü metalaşmasına hizmet etmeye başladığında, yani insan olmaktan çıkıp mal olmaya (şimdiki gençlerin ne amaçla kullandıklarını tam bilemiyorum, gerçek anlamıyla ifade etmeye çalışıyorum) başlaması insanlığı tehlikeli gidişe götürür. Ancak elbetteki şiir gibi bir duruş, bir bakış, çok farklı bir vücut rengi (göz, saç, sakal, bıyık vb.) sanat eseri gibi karşınızda durduğunda etkilenmeden de duramıyorsunuz. Bu da insanın güzelliği arayışının bir sonucu olmalı. Ama tek başına salt güzelliğin de tatsız tuzsuz bir nane olduğunu hepimiz biliyoruz aslında. Dış güzelliği çok önemsemediğini söyleyen bazı arkadaşlarımızın avatarlarında güzel erkek ya da bayan fotoğraflarını kullanmaları da ilginç olmuş doğrusu :zuhaha:
dış güzellik çok değişken birşey olduğu için pekte önemli değildir. "aman içi güzel olsun," diyenlerdenim bende.
Dış güzellik bende için yansımasıdır diye düşünürüm...Benim için önemli olan kişinin sevimli olması ...Yüzünde şeytansı yada hoş olmayan bir tavır varsa dünya yakışıklısı yada güzelide olsa dönüp bakmam ama içinin temizliği yüzüne vurmuş güleç ve samimi insan severim...Dış güzellik bence ruhun yansıması olarak kendini nasıl yansıttığındır...Eşimi ilk gördüğümde gülümsemesi çok hoşuma gitmişti benim sıcak ve samimi gelmişti dış görünüşüne hiç dikkat etmemiştim...
Önemsiz diyen yalan söyliyor kimse bile bile kokmuş ve bakımsız birisiyle uzun süre bir yorganda yatmaz veya bir masada yemek yemez. Yani demek istediğim herkesin güzel olmasını şart koşmuyorum daha fazla bakım ve temizlik ön pilanda olduğu sürece o kişi kendini karekteriylede kanıtlaya bilir ama diş güzeliği hem olmayıp hemde kokan birisini kimse kendine yaklaştırmaz ailesinden ve yakın dostların hariç..