Eti Puf Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 11 Oca 2014 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    MALZEMELER
    3 yumurta
    1,5 su bardağı şeker...
    4 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı süt
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    1 Su bardağı sade soda
    2 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    KREMA MALZEMESİ:
    2,5 su bardağıl süt
    2 yemek kaşığı margarin
    Yarım su bardağı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya

    İÇİ İÇİN:
    3-4 adet muz


    YAPILIŞI: Öncelikle keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri en az 5dk çırpın, içine süt, sıvıyağ, kakao, vanilya ekleyip çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun. Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın. Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin. Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün. Büyük bir kaseye koyun. Herbir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın. Her bir kek parçasını kek kırıntılarına batırıp etrafını kaplayın. Elinizle düzeltmeye gayret edin. Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Alıntıdır....

    Not: Zipimle konuşurken bu tarifi ben yaptım dedi. Bende canımcımın tarifine uyaraktan yumurta sayısını 3 düşürdüm, yağı yarım bardak azalttım ve soda ekledim:) Afiyet olsun:)
     

Bu Sayfayı Paylaş