Etli Kabak Dolması

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 6 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Etli Kabak Dolması

    Malzemeler
    Süre 35 dk.
    Kaç Kişilik 6

    1 Kg dolmalık kabak
    2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
    300 Gr orta yağlı kıyma
    2 Adet büyük boy domates
    2 Adet soğan
    1 Çorba kaşığı margarin
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    Yeteri kadar tuz


    Hazırlanışı

    Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
    Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.
    İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.
    Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
    Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
    Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
    Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
    Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.
     

Bu Sayfayı Paylaş