Etli Tirit

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 7 Eyl 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    Hazırlama Süresi: 25
    Pişirme Süresi: 35
    Kişi Sayısı: 8

    Posted ImageMalzemesi:
    500 gr. kuzu kuşbaşı 6 dilim ekmek 3 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağ1 demet maydanoz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çaykaşığı tuz

    Tarifi:
    • Eti yıkayıp tencereye koyun.
    • 3 bardak su, karabiber ve tuz koyun.
    • Tereyağı ilave edip et yumuşayana kadar pişirin.
    • Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuzla ovun.
    • Maydanoz ilave edip karıştırın.
    • Ekmek dilimlerini küçük parçalara bölüp servis tabağına yayın.
    • Üstüne soğan ve eti suyuyla birlikte koyun.
    • Maydanozla süsleyip servis yapın.
     
  2. birdie

    birdie Well-Known Member

    Bu bölüme hiç bakmamışım şimdiye kadar. Tirit tarifini görünce de dayanamayıp yazıyorum. Çocukluğumun değerli tadlarındandır tirit. Annelerimiz şimdiki gibi ekmekleri hemen atmazlar, buharda yumuşatıp tazelerler ya da çokca tirit yaparlardı. Kalabalık aileler için ekonomik bir karın doyurma aracıdır hem tirit. Etlisi her zaman olmazdı ama bol soğanlı, salçalı, baharatlı tiritler de makbulümüzdü. Şimdiki ekmekler çabuk küfleniyor sanki, bayatlar bayatlamaz küf içinde kalıyor. Ama hatırlamanın ardından tirit yapmak şart oldu.
    Çok teşekkür ederim sevgili sha; tarifin, emeğin ve yaşattıkların için :)
     

Bu Sayfayı Paylaş