Evde Bulyon Yapımı

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Jan 8, 2014.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Hazır satılan bulyonlardaki katkı maddeleri sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyorken evde kendi yaptığımız bulyonla yemeklerimizi lezzetli hale getirmemiz mümkün..
    1 dana kaval kemiğinden 25-26 tane bulyon elde ediliyor.

    Malzemeler:

    1 dana kaval kemiği
    1 havuç
    1 soğan
    3 defne yaprağı
    1 tatlı kaşığı tane karabiber
    1 tane limon.


    HAZIRLANIŞI:

    Tencereye ortadan ikiye kırılmış ilikli kaval kemiği alınıyor.
    Üzerine su ilave edip kaynamaya bırakılıyor.
    Kaynayınca çıkan siyah suyu döküp tekrar üzerine temiz su ekleniyor.
    Üzerine irice doğranmış havuç, soğan, defne yaprakları, karabiberi ekleniyor ve kaynamaya bırakılıyor.
    Bu şekilde iki saat kaynayan kemiğin iliği de içine akıp karışıyor.
    Daha sonra soğutup plastik bardaklara veya istediğiniz kaplara birer yemeklik bölüp buzluğa kaldırabilirsiniz.
     

Share This Page