Malzemesi: 4 yumurta 3 kahve fincanı un Yarım su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım çay bardağı kaynar su 1 Kabartma tozu 1 vanilya 1 paket kakao Ara kreması için: 300 ml krema (1 paket kremadan biraz fazla oluyor) 300 gr bitter çikolata Üzeri için: 1 kase kabuğu ayıklanmış kavrulmuş yer fıstığı 1 paket krema 3 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Fırın 160c ye getirilir. Yumurta, şeker, vanilya çırpılır ve diğer kek hamuru malzemeleri eklenerek çırpılmaya devam edilir. Yağlanış Kelepçeli kalıba dökülür. Fırınlanır. Ara kremasını hazırlamak için bir sos tenceresinde 300 ml krema kaynatılır içine çikolata eklenerek iyice erimesi sağlanır. Buzdolabına alınır. Sıcakken likit gelebilir ama soğuyunca katılaşıyor. Dolapta çok donmamasına dikkat edin. Üstü için bir teflon tavaya toz şeker alınır rengi koyulaşıncaya kadar ocakta bekletilir.Yakmamaya özen gösterelim. İçine krema eklenerek kaynamaya bırakalım. Şeker soğuk kremayla karışınca donabilir.Merak etmeyin. Eriyecek.. İyice koyulaşana kadar kaynatın. İçine ayıkladığınız fıstıkları ekleyin ve ocağı söndürün. Keki iyice soğuttuktan sonra arasına çikolata kremasını sürün. Arzu ederseniz nescafeli sulu bir karışım yaparak ıslatabilirsiniz. Buzdolabında pastayı bir gün bekletince zaten kendisi nemleniyor. Kekin diğer katını kremanın üzerine kapatın en üste fıstıklı karışımı dökün ve buzdolabına alın. Pastamızın buzdolabında beklerken kurumaması için üzerini kapatmayı unutmayın.. Alıntıdır...