MALZEMELER Tart Hamuru: 100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında) 100 gr. pudra şekeri (ince ve elenmiş) 1 adet büyük boy yumurta 1/2 çay kaşığı vanilya ekstresi 225 gr. un (1+2/3 su bardağı) 25 gr. kakao (3 çorba kaşığı) 1/4 çay kaşığı tuz Çikolatalı ve Frambuazlı Dolgu: 180 gr. taze frambuaz 20 gr. (2 çorba kaşığı) pudra şekeri 200 gr. çikolata (%70 kakao) 135 gr. tereyağ 2 adet büyük boy yumurta 2 adet büyük boy yumurta sarısı 35 gr. şeker Frambuazlar donmuş ise önceden buzdolabı kısmında bekletin. Çözülünce bir kevgirde bırakın ve suyu iyice süzülsün. Frambuazların üzerine bastırmayın. Süslemek için: 250 gr. taze frambuaz 3-4 yemek kaşığı bitter çikolata rendesi veya çikolata silindirleri YAPILIŞI Tart: Tart hamuru için olan malzemeleri karıştırın. Hamuru pişirme kağıdı arasında 1 cm kalınlığında çapı 32 cm. kadar açın ve 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan hamuru 26 cm.lik tart kalıbına yerleştirin. Pişirilecek zaman hamurun üzerine delinmiş pişirme kağıdı koyun ve nohut serpin. Önceden ısıtılmış 180 C'de ki fırında nohutlarla kaplı iken 15 dk., nohutları ve kağıdı kaldırdıktan sonra 10 dk. pişirin. Fırından alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Dolgu: Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Biraz soğuması için bir kenarda bekletin. Yumurta sarıları, yumurta, 35 gr. şekeri mikserle iyice çırpın. Karışım beyazlayıp üç katı hacme ulaşsın. Yumurta karışımı ve çikolatalı karışımı birbirine karıştırın. 180 gr. frambuaz ve 2 kaşık pudra şekerini bir çatalla ezip karıştırın. Tartın üzerine muntazam şekilde yayın. Hazırladığınız yumurta-çikolata karışımını da frambuazların üzerine dökün, düzeltin. 180 C' de fırının en üst rafında 10-15 dk kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Tartın üzerine frambuazları yerleştirin. Kenarlarına da çikolata rendesi veya yapabilirseniz çikolata silindirleri serpin ve bekletmeden servis edin.