Fyodor Mihailoviç Dostoyevski - Karamazov Kardeşler

'E-Kitap' forumunda Tolstoy tarafından 11 Ara 2014 tarihinde açılan konu

1. Tolstoy

Tolstoy Banned

En zorlusu da şu son soru… Çünkü bu soruya sadece, “Bunu romanı okuyunca anlarsınız!” diye cevap verebilirim ama, ya romanı bitirdikten sonra da Aleksey Fedoroviç’imde ne özellikler olduğunu göremez, kabul etmek istemezlerse? Hem de bunun böyle olacağını şimdiden, üzülerek görür gibi oluyorum. Bana göre bu adamda bazı özellikler var ama bunu okuyuculara gösterememekten ve onları tatmin edememekten korkuyorum. Aslında belki de hayli aktif olduğu halde yetenekleri kendini gösterememiş, karanlıkta kalmış bir adamdır. Zaten zamanımızda insanlardan açıklık istemek de tuhaftır ya… Yalnız onun tuhaf hatta; garip bir adam oluşunun su götürür tarafı yoktur. Ama tuhaflık ve gariplik, bir adamm özelliklerini bir araya toplayıp saçmalığın bütününden belirli bir anlam çıkarmak da insana yarardan çok zarar getirir. Garip adamm çoğu zaman birtakım özellikleri ve apayrı halleri vardır, değil mi?

Fakat siz, bana karşı çıkar da, “Hayır, öyle değil” yahut, “Her zaman öyle değil” derseniz o zaman bende kahramanım Aleksey Fe-Toroviç’in önemi üzerine bir ümit uyanır. Çünkü garip adamın varlığı “her zaman” özelliklerle, başkalıklarla dolu değildir; hatta tam tersine bazen o bir bütünün özüdür, çağdaşlarının hepsi, ne hikmetse sanki geçici bir rüzgârın etkisiyle ondan sıyrılıvermişlerdir.

Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.

SABAR ve saf12 bunu beğendi.
  2. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

paylaşım için teşekkürler...

3. mincin

mincin Member

Teşekkürler

4. Furby

Furby New Member

5. Furby

Furby New Member

Teşekkürler