MALZEMELER 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 3 paket kabartma tozu 4-5 su bardağı un (az ele yapışan yumuşak bir hamur) 1 tatlı kaşığı silme tuz iç malzemesi için; 3 adet haşlanmış patates 1 adet kuru soğan 1/2 Türk kahvesi fincanı zeytin yağ Tuz, karabiber ve pul biber 1 tatlı kaşığı domates salçası üzerini bulamak için; galeta unu YAPILIŞI Sıvı malzemeler derince bir kapta karıştırılır. Kabartma tozu da eklenip yavaşça un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir. İç malzeme için patatesler haşlanıp ezilir. Kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytin yağda kavrulur. Salça ve baharatlar da eklendikten sonra ezilmiş patatesler de ilave edilip soğumaya bırakılır. Hamurdan bezeler koparılıp içlerine patatesli iç harçtan koyarak yuvarlanır. Poğaçalar galeta ununa bulanarak 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.