Gönlü ferah

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 30 Kas 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler;

    1 litre süt
    2 su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı un
    1 paket vanilya
    1 yumurta sarısı
    25 gr margarin
    1/2 paket krem şanti
    (isterseniz, ben kullanmadım)
    1,5 su bardağı şeftali suyu
    2-3 tane şeftali (ince doğrayın)
    1 paket etimek

    Yapılışı;

    Süt, yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve toz şekeri iyice karıştırın göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.
    Margarin ekleyerek ateşten alın ve mikserle çırpıp soğumaya bırakın.
    Soğuyunca yarım paket toz krem şanti ilave edip mikserle 5 dakika daha çırpın.
    Etimekleri bir cam kaba dizin. 1,5 su bardağı şeftali suyunu ısıtıp üzerine dökün.
    Bunun da üzerine çekirdeği çıkarılıp ince doğranmış şeftalileri dizin.
    Hazırlanan kremayı da üzerine döküp 1 gece buzdolabında bekletin.
    İstersiniz krem şantiyi paketindeki tarife göre hazırlayıp kremanın üzerine sıvayın. Yada benim gibi sade hazırlayın.
    Hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süsleyip servis edin.
     

Bu Sayfayı Paylaş