Gofretli Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 6 Şub 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Tabanı için:

    3 yumurta
    3 yemek kaşığı sıcak su
    100 gr toz şeker
    120 gr un
    yarım paket kabartma tozu
    20 gr kakao

    Kreması için:

    600 ml krema
    4 paket krema sertleştirici
    4 paket vanilya

    Üzerinin peltesi için:
    1 paket vanilyalı puding
    2,3 yemek kasığı toz seker
    üzerindeki ölçüye göre portakal suya veya karışık meyve suyu

    Ayrıca süslemesi için:

    400 ml krema
    2 paket krema sertleştirici
    3 paket vanilya
    antep fıstığı tozu
    Ayrıca çikolataya batırılmış 2 paket gofret

    YAPILIŞI:

    Pastanın tabanı için yumurta ve seker 3,4 dakika çırpılır,ardından sıcak suyu ve kalan malzemeler ilave edilip çırpılır.
    26 cmlik kelepçeli kalıba margarinle yağlanıp unlandıktan sonra dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
    Çıkarıldıktan sonra tamamen soğutulur ve servis tabağına alınır sonra pasta çemberi geçirilip gofretler kenarına dizilir,diğer taraftan kreması hazırlanır ve gofretlerin ortasına dökülüp üzeri düzlenir ardından buz dolabına kaldırılır.
    Üzerinin peltesi için paketin üzerinde yazan ölçü miktarda meyve suyu ve bir paket vanilyalı puding 2,3 yemek kaşığı şeker ilavesi ile pişirilir, kaynayıp koyulaşınca ocaktan alınır ve arada karıştırılıp yüz tutmayacak şekilde pastanın üzerine dökülüp üzeri düzlenir ,en az 3,4 saat buzdolabında dinlendirilir.
    En son süslemesi için olan krema çırpılır resimde görüldüğü gibi üzeri ve kenarları yada istenilen şekilde kremayla süslenir istenirse antep fıstığı serpilerek servis edilir.​
     

Bu Sayfayı Paylaş