Güllaç

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Jul 16, 2013.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:

    10-11 güllaç yufkası
    2,5 lt süt
    750g toz şeker
    1 paket şekerli vanilin
    nar taneleri
    dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

    Hazırlanması:

    1. Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın.
    Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.
    Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.
    Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor)
    Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

    2. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
    Not:Güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın.Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.

    Alıntıdır.
     

Share This Page