Vitaminler, vücudumuzun yapı taşlarını oluşturan hücrelerin ana beslenme kaynağı. Ama çok ihtiyaç duyduğumuz vitaminleri hangi besinlerden alabileceğiz. İşte günlük hayatta kullanmamız gereken besinlerin listesi. A Vitamini: Sağlıklı gözler, deri, saç, mukoza zarı kaynağı, balık karaciğeri yağı, böbrek, Beta-karotena(koyu, yeşil yapraklı sebzelerde olur), sarı ve turuncu meyve ve sebzeler. B1 Vitamini: Sağlıklı kalp, beyin ve sinir sistemi. Normal kırmızı kan hücrelerinin seviyesini korur Kaynağı: Tahıllarda, buğday tohumu ve hayvan ciğeri. B2 Vitamini: Sağlıklı gözler ve tırnak ve saç. Kaynağı: Avokado, süt ve süt ürünleri, sakatat, maya B3 Vitamini: Sağlıklı sinir sinir sistemi, dolaşım sisitemi, protein ve karbonhidrat metobolizması, enerji üretimi için gerekli Kaynağı: Tavuk, fıstık, yumurta, badem, som balığı B5 Vitamini: Sağlıklı sinir sistemi Kaynağı: Avokado, beyin ve tahıllar B6 Vitamini: Sağlıklı sinir sistemi, beyin ve üreme işlevleri. Kaynağı: Bira mayası, yumurta sarısı, yulaf ezmesi ve sakatat. B12 Vitamini: Normal kası korur. Kaynağı: Ciğer, böbrek, beyin, et, yumurta sarısı, arkadaş iç-bakteriler tarafından sentezlenir. Folik asit: Sağlıklı saç ve deri. Kaynağı: Lifli yeşil sebzeler, brokoli, lahana, portakal, tahıl, kuşkonmaz. Kolin Bitartarat: Karaciğer, böbrek ve safra kesesinin sağlığını korur. Kaynağı: Tahıl, fındık, fıstık, tohumlar ve narenciye meyvaları. C vitamini: Sağlıklı bağışıklık sistemi kollagen üretimi, sağlıklı kemikler, dişler ve kıkırdak. Kaynağı: Naranciye, biberiye, çiğ lahana, ananas, patates ve maydanoz. E vitamini: Antioxidant, vücut hücrelerinin sağlığı, sağlıklı dolaşım sistemi, kalp dolaşım sistemi, kalp fonksiyonları. Kaynağı: Mısır, sığır eti, badem, yumurta sarısı, fındık, ayçiçeği tohumu, buğday tohumu. Kalsiyum: Sağlıklı ve güçlü kemikler ve dişler, normal kalp fonksiyonları kasları, kasların ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmaması. Kaynağı: Badem, sütü ürünleri, yumurta sarısı, soya-fasulyesi ve sardalye balığı. Krom: Vücudun şeker kullanımını düzenler, kandan hücrelere glikoz transferi sağlar. Kaynağı: Yumurta sarısı, istiridye, yer fıstığı, üzüm suyu, peynir, buğday ve maya. Demir: Oksijen kan yolu ile vücut hücrelerine taşır. Kaynağı: Karaciğer, istiridye, sığır eti, helvacı kabağı. Magnezyum: Sağlıklı kaslar, damarlar, kemikler, kalbin düzenli çalışması, sinir sistemi, enerjui üretiminde katalizör. Kaynağı: Badem, soya fasulyesi, yabani havuç. Magnanez: Sinir sistemi sağlığı, beyin, sinirler ve kaslar arasında koordaniasyon. Kaynağı: Ayçiçeği tohumu, Hindistan cevizi, badem, mısır, ceviz, zeytin. Potasyum: Sinir sistemi kan ve dokular asit-alkali dengesi. Kaynağı: Bütün sebzeler, kayısı, muz, patates, fındık, sardalye, avokado, narenciye meyvesi. Silica: Sağlıklı saçlar, deri ve tırnaklar. Kaynağı: Atkuyruğu bitkisi, köklü sebzeler, yulaf, arpa. Çinko: Sağlıklı üreme, deri ve bağışıklık sistemi. Kaynağı: İstiridye, sığır eti, karaciğer, zencefil, süt ayçiçeği, helvacı kabağı tohumu, Ringo balığı.