Hangi Yemekler Hangi Tabakta, Ne İle Servis Edilir? Hangi Takımlarla Yenir?

'Yemek Tarifleri' forumunda Emma tarafından 24 Ara 2012 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Emma

    Emma New Member

    HANGİ YEMEKLER, HANGİ TABAKTA, NE İLE SERVİS EDİLİR? HANGİ TAKIMLARLA YENİR?

    (I) GRAPE FRUİT:

    Tatlı tabağında pudra şekeri ile servis edilir. Çay kaşığı ile yenir. Ayrıca
    parmak yıkama tası verilir.

    (II) KAVUN DİLİM:

    Tatlı tabağında ordövr çatalı, desert kaşığı ile yenir.

    (III) DUMANLI FÜME JAMBON VE KAVUN:

    Normal yemek tabağında küçük çatal, küçük bıçakla yenir.

    (IV) ORDÖVR:

    Yemek tabağına küçük çatal, küçük bıçakla yenir.

    (V)DENİZ MAHSÜLLERİ KOKTEYLLERİ; KARİDES KOKTEYLİ, İSTAKOZ KOKTEYLİ:

    Kokteyl kaplarında (Kup) hazırlanır. Yoksa ayaklı küçük lale tipi
    bardaklarda veya kup bardaklarda hazırlanır. Küçük tabağın veya bardak
    altı tabağının üzerine bir dantel kağıt üzerine kup veya bardaktaki
    kokteyl konup,balık çatalı,yoksa küçük çatal ve çay kaşığı ile yenir

    (VI) HAVYAR:

    Yemek tabağında havyar bıçağı yoksa, küçük bıçak ile yenir.

    (VII) FUA GRA KAZ CİĞERİ:

    Tatlı tabağında küçük çatal ve küçük bıçak ile yenir.

    (VIII) KUŞKONMAZ:

    Yemek tabağında, kuşkonmaz pensi, yoksa elle tutulup yemek çatalının
    yardımı ile yenir. Ayrıca el tası verilir.

    (IX) KUŞKONMAZ VE JAMBON:

    Jambon salata tabağında, kuşkonmaz yemek tabağında ayrı servis edilir
    veya ikisi de yemek tabağında küçük çatal, küçük bıçak ile yenir. Ayrıca el
    tası verilir.

    (X) ENGİNAR HAŞLAMA YAPRAĞI İLE:

    Yemek tabağında önce yaprakları teker teker koparılarak elle, göbeğine
    gelince küçük çatal ve küçük bıçakla yenir. Ayrıca yanına deşet tabağı ve
    el tası verilir.

    (XI) KURBAĞA BACAĞI:

    Sıcak yemek tabağında küçük çatal ve küçük bıçak ile yenir. Ayrıca
    deşet (kemik) tabağı ve el tası verilir

    (XII) SALYANGOZ:

    Yuvarlak dantel kâğıda örtülmüş bir tabak üzerine yerleştirilen hususi
    salyangoz tabağında salyangoz pensi, salyangoz çatalı ve tatlı kaşığı ile yenir.

    (XIII) MİDYE:

    Midyeler, kabuğu ile hazırlanan midye spesiyaliteleri, düz yemek tabağı
    üzerine yerleştirilmiş sıcak çorba tabağında, balık çatalı, balık bıçağı, tatlı
    kaşığı ile yenir.

    (XIV) BALIK ÇORBASI – BUYABEZ:

    Düz yemek tabağının üzerine yerleştirilmiş çorba tabağında yemek çatalı,
    balık bıçağı, çorba kaşığı ile yenir. Ayrıca deşet tabağı da verilir.

    (XV) POT O FÖ:

    Düz yemek tabağının üzerine yerleştirilmiş çorba tabağında yemek
    çatalı, yemek bıçağı, yemek kaşığı ile yenir.

    (XVI) PEYNİRLER:

    Tatlı tabağında küçük çatal, küçük bıçak ile varsa peynir bıçağı, küçük çatal
    ile yenir.

    (XVII) DONDURMA, KUPLAR:

    Tatlı tabağı üzerine üçgen katlanmış kağıt peçete veya kup altı
    peçetesi üzerine kup tabağı ile dondurma kaşığı, eğer kup derinse buzlu
    çay kaşığı ile yenir.

    (XVIII) KUP DESERTLER:

    Tatlı tabağı üzerine, kup altı peçetesi, yoksa üçgen katlanmış kağıt peçete
    ve üzerine kup tabağı ile dondurma kaşığı, eğer kup derinse buzlu çay kaşığı
    ile yenir.

    (XIX) MEYVELER:

    Tatlı tabağı, meyve çatalı ve meyve bıçağı, el tası; kabuksuz meyveler
    için ayrıca tas içerisinde soğuk su, tatlı tabağında meyve çatalı ve
    meyve bıçağı ile yenir. Ayrıca yanında el tası verilir. Kabuksuz
    meyvelerden üzüm cinsleri meyve tabağında elle, ayrıca el tası içerisinde
    soğuk su, çilek cinsi meyveler; kuplarda veya meyve tabağında pudra
    şekeri veya krema ile tatlı çatalı ve tatlı kaşığı ile yenir.​
     
  2. Emma

    Emma New Member

    HANGİ YEMEKLERİN YANINDA EL TASI (FİNGERBOWL) VERİLİR? (RINCE DOIGTS, FINGERBOWL, EL TASI)

    Aşağıdaki yemekler servis edildiğinde (rince doigts) el tası verilmesi
    mecburidir. İstiridye, soğuk istakoz, karides, midye, marinier, kurbağa
    bacağı, kuşkonmaz, pavurya, enginar haşlama, mısır haşlama.

    HANGİ YEMEKLER SERVİS EDİLİRKEN YANLARINA DEŞET TABAĞI (KEMİK TABAĞI) VERİLİR?

    Soğuk yarım istakoz, yapraklı enginar haşlama ve çiğ kurbağa bacağı,
    midye marinier, balık çorbası (buyabez), pağurya, civciv, piliç,
    porsiyonluk balıklar, küçük balıklardır.

    HARDAL HANGİ YEMEKLERLE SERVİS EDİLİR?

    Kırmızı etlerle, soğuk etlerle, şarküteri ve jambon, sığır haşlama, şukrut
    garni, bütün sosis çeşitleri, bazı peynir çeşitleri.

    BİBER DEĞİRMENİ HANGİ YEMEKLERİN YANINDA VERİLİR?

    Füme etlerle, füme balıklarla, istiridye, raklet, sebzeli yahniler.

    RENDE PEYNİR HANGİ YEMEKLERİN YANINDA SERVİS EDİLİR?

    Soğan çorbası, ministrone, risotta, spagetti ve erişte çeşitleri, rivioli,
    lazanya, kaneloni, makarna çeşitleri.
     
  3. Küçük kurtçuk

    Küçük kurtçuk Active Member

    paylaşım için teşekkürler
     

Bu Sayfayı Paylaş