Hamuru İçin 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvıyağ 10 gr. instant maya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Arasına 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi Yarım çay bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı) Arzu ettiğiniz kadar ceviz Üzerine 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında mayalı bir hamur yoğuruyoruz. Güzelce sarıp sarmalayıp yaklaşık 1 saat sıcak bir yerde mayalanmasını sağlıyoruz. Arası için haşhaş ezmesini sıvıyağ ile açarak sürülebilecek kıvama getiriyoruz. İçine 3 kaşık şeker (bizim evde bu çöreğin tatlı olanı makbul, siz isterseniz koymayabilirsiniz) ve dövülmüş ceviz ekleyip karıştırıyoruz. Mayalı hamuru 2 parçaya ayırıp, tezgahta açıyoruz. Çok ince olmasına gerek yok. Açılan hamurun üzerine haşhaş ezmeli karışımdan sürüyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Rulodan 2 parmak genişliğinde parçalar kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, tepside biraz daha mayalanması için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.