Havuçlu Cevizli Şambalı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 21 Haz 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMESI:



    3 orta boy havuç(rondoda çekilmiş)
    1 su bardağı ceviz (rondoda çekilmiş)
    3 yumurta
    1 su bardağı irmik
    1,5-2 su bardağı un
    2 kahve fincanı sıvıyağ
    1 su bardağı toz şeker
    1 çay kaşığı tarçın
    1 kabartma tozu

    Şerbet:

    2 su bardağı şeker (arzuya göre arttırabilirsiniz )
    2 su bardağı su
    4-5 damla limon suyu ( kaynarken minik bir parça limonun kabuğunu da koyun)


    Hazırlanışı:

    Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Havuç hariç tüm malzemeyi ekleyerek çırpmaya devam edin. En son havuçu ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış orta boy borcama dökün. 170 c önceden ısıtılmış fırında pişirin.

    Tatlımızı fırından aldıktan sonra dinlendirin. . Şerbeti kaynatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra dökün..
     

Bu Sayfayı Paylaş