Havuçlu Lokum

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Apr 23, 2013.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:

    *4 su bardağı havuç (yaklaşık 5 adet)
    *2 su bardağı şeker
    *2 su bardağı su
    *1 avuç fındık (iri çekilmiş)
    *1 paket pötibör (25-30 adet)

    Yapılışı:

    *Rendelenmiş havuç, şeker ve su derin bir tencereye koyularak, küçük ocakta, kısık olmayan ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. (ortalama 35 dk yeterli geliyor ama ateşin hararetine göre dakikası değişecektir.bu sebeple çok katı olmamasına dikkat edilerek hafif sulu bırakılırsa daha güzel bir kıvamı oluyor)
    *Ocaktan alınan karışım hafif soğuyunca fındık ve bisküvi kırıkları eklenerek yoğurulur.
    *Arzu ederseniz zeminine hindistan cevizi yerleştirdiğiniz küçük muffin kalıplarına bastırabilir ya da ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayıp dışını hindistan cevizine bulayabilirsiniz.

    Fikir olması bakımından mozaik pastayı da porsiyonluk olarak bu şekilde hazırlayabilirsiniz.

    [​IMG]
    Alıntıdır.
     
  2. lafolya

    lafolya Member

    waww. havucu zaten çok severim bu tarifi bilmiyordum .
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    aslında bildiğimiz cezerye tarifi lafolya sadece sunumu çok değişik gelmişti bana sevimli duruyor:)
     

Share This Page