Hilal Dikmen - Taşların Seçimi

'Kitap tanıtım' forumunda sha. tarafından 28 Eyl 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

sha. ..daha çirkin, daha huysuz

*Önce taşlar vardı. Ve taşlar, Kurtarıcıları seçti... Yeni bir dönem başlıyordu. Dört sıradan çocuk, Melis, Ceren, Ilgın ve Damla kendilerini yüzyıllardır süregelen bir savaşın ortasında bulmuşlardı. Onları eşsiz kılan güçlerle donanmışlardı. Onlar dünyaların yeni 'Kurtarıcıları'ydılar...
    Ancak bilmedikleri bir şey vardı: Asıl tehlike kendi içlerindeydi ve savaş sona erdiğinde geriye yalnızca güçlü olanlar kalacaktı.

*Taşların Seçimi’nde, karanlıkla aydınlığın, iyiyle kötünün savaşını okuyacaksınız. Kitapta, bir anda kendilerini fantastik dünyadaki savaşın ortasında bulan dört arkadaş Melis, Ilgın, Damla ve Ceren’in hikayesi anlatılıyor. Eski, orta ve yeni dünyadan oluşan yeryüzünde kötü büyücü Enris’lerle, muhafızlar olarak bilinen iyilerin savaşı yaşanmaktadır. Melis’in önderliğindeki dört arkadaş kendilerini aniden bu savaşın ortasında bulur. Olağanüstü güçlerle donanmış ve yeryüzünün yeni kurtarıcıları olmuşlardır. Ama kendi içlerindeki tehlikeyi bir türlü fark edemezler.

Şunu da belirtmek isterim ki söz konusu kitabın yazarı Hilal Dikmen 16 yaşında çıkardığı kitabıyla Türkiye'nin en genç ve en fantastik yazarı ilan edilmiş, en yaratıcı hikaye dalında ödül kazanmıştır. Hilal Dikmen'in dili J.K Rowling yahut Tolkien ile kıyaslanabilecek kadar güçlü.( Serinin bu ilk kitabında beni kanıtlar nitelikte olmasa da ikinci kitapta neyden söz ettiğimi anlayacaksınız. ) Kitabın konusu da oldukça güzel. Hepinize okumanızı tavsiye ediyorum.Ayrıca bu genç yazarımızı desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.​

Bu Sayfayı Paylaş