Malzemeler: 120 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un 2 yemek kaşığı kadar haşhaş Ceviz Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Yapılışı: İlk olarak şerbet hazırlanır. Kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir ve ocaktan alınır. Hamur için tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir. Haşhaşa bulanıp üstüne ceviz yerleştirilip tepsiye dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırına sürülür. 20 dakika kadar üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Sıcak tatlıya oda sıcaklığındaki şerbet dökülür. Tatlı şerbetini çekip dinlendikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun… Alıntıdır...