Hindistan Cevizli Sultan Tatlısı

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 30 Tem 2013 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler:

    120 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
    3 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 adet yumurta
    2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    3 yemek kaşığı şeker
    Aldığı kadar un
    2 yemek kaşığı kadar haşhaş
    Ceviz

    Şerbeti için;
    • 2 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 3-4 damla limon suyu
    Yapılışı:

    İlk olarak şerbet hazırlanır. Kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir ve ocaktan alınır. Hamur için tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edilir. Haşhaşa bulanıp üstüne ceviz yerleştirilip tepsiye dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırına sürülür. 20 dakika kadar üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Sıcak tatlıya oda sıcaklığındaki şerbet dökülür. Tatlı şerbetini çekip dinlendikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun…

    Alıntıdır...

    [​IMG]
     
  2. zipper

    zipper quae nocent docent

    Tam bayramlıkmış,hazır haşhaş varken denemek lazım,sağol alkanecim :)
     
  3. alkane

    alkane Well-Known Member

    Dene canım,senin marifetli elinden kesin çok güzel olur:mjk:
     

Bu Sayfayı Paylaş