Hollanda Bisküvisi

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 29 May 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMESI:


    1,5 su bardağı un
    175 gr. tereyağı
    1 yumurta akı
    1 su bardağı pudra şekeri
    Yarım paket kabartma tozu
    1 su bardağı toz şeker ( Üzeri için )


    Hazırlanışı:

    Unu eleyip ortasını açın, oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekerini, yumurta akı ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
    Eğer un az gelirse azar azar un ilave ederek,uygun kıvamda bir hamur elde edin.
    Hamuru 3 parçaya bölün ve her parçayı uzunca rulo yapın.
    Bir tepsiye toz şekerini dökün ve ruloyu şekere bulayup 1 cm. genişliğinde kesin.
    Ruloları elinizle düzeltin ve bisküvilerin ön ve arkasını da şekere bulayıp hafif yağlanmış tepside 15 dakika pişirin.
     

Bu Sayfayı Paylaş