Hünkar Tacı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 20 Tem 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]




    6-8 kişilik

    MALZEMELER


    Köftesi için :

    500 gr. köftelik kıyma
    4 dilim bayat ekmek
    2 yemek kaşığı küp küp kesilmiş tereyağı
    1/2 su bardağı süt
    1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
    2 yemek kaşığı ketçap
    tuz
    karabiber
    pul biber

    Patates püresi için:

    5 adet orta boy patates (büyük boy kullanırsanız 3 adet yeterli olacaktır)
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    tuz
    karabiber

    Üzerine:

    rendelenmiş kaşar peyniri
    pul biber

    HAZIRLANIŞI


    Öncelikle patates püresi için,patatesleri kabukları ile birlikte haşlanmaya bırakın.
    Diğer taraftan bayat ekmekleri ıslatıp bir süre bekletin,fazla suyunu sıkın ve derince bir kaba ufalayın.
    Kıymayı ve diğer köfte malzemelerini de üzerine ekleyip güzelce yoğurun.
    Yoğurduğunuz köfte harcını küçük,yuvarlak bir fırın tepsisine ortasını boş bırakarak halka şeklinde yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında her yeri kızarana kadar pişirin.
    Köfte pişerken,yeteri kadar haşlanan patatesleri ocaktan alın,suyunu süzün.
    Çok bekletip ,soğutmadan kabuklarını soyup,ezin.
    Tereyağı,tuz,karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
    Pişen köfteye fırından alın,fazla yağını süzün ve düz bir kapak ya da tabak yardımı ile servis tabağına alın,tıpkı hamsi tava ya da tava böreklerinde olduğu gibi (eğer başka yöntemlerle almaya çalışırsanız kopmalar olabilir ).
    Ortasına patates püresini dilerseniz kaşıkla yerleştirip düzeltin,dilerseniz krema sıkacağı ile sıkın.
    Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpip sıcak olarak servis edin.

    Not: Köfte için az yağlı kıyma kullanmanız gerekiyor bu nedenle 2 kaşık tereyağ çok diye düşünmeyin.
    Ama olur da kıymanız fazla yağlı olursa tereyağ miktarını biraz azaltabilirsiniz ama lezzetini artırmak için az da olsa mutlaka kullanın,zaten fazla yağını dışarı kusuyor.Fazla yağını süzerek servis edin.​
     

Bu Sayfayı Paylaş