HUMUS Malzemeler(6 Kişilik) 250 gr nohut 4 diş sarmısak 250 gr tahin 1 demet maydanoz 2 limonun suyu 1 çorba kaşığı sumak 4 çay kaşığı kimyon 2 çorba kaşığı margarin 1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber 4 kahve kaşığı tuz Hazırlanışı: Bir gece önceden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayı temizleyin ve havanda iyice dövün ve bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarmısakları, 2 çay kaşığı kimyon ,limon suyu ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı suyu ilave edin. Koyu bir kıvam oluncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon,sumak ve kıyılmış maydanozu serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.