Seninle iki satır konuşmak için gayretler aldım Bize gelişi üç yeni zelanda doları İnandım hep kontradan gelen yalanlara Müdahale istedim iktisadi birimlerden Sana, bana ve tüm geçmişlerimizin ruhuna Enflasyonum düştü, işsizliğim artışta İyi olmayacak hastanın ayağına yanlış teşhis Cebimden piyasaya temsili kavimler göçü Kuraklık, açlık hiç yoksa parasızlık Gıyabında biraz seveceğim seni Bir mektup yazacağım uzun yıllar sonrasına Seninle iki satır konuşmak için harfler aldım Teminat gösterdim, o zaman nefeslerim hep borç Çeperlerim dertten hacizli, ensemde sürüyle devlet Şimdi nasıl desem; aksilik bizde ata mesleği Harflere küçük gelen ödemesi peşin gayretler Ölü doğdu kulağına okunacak kelimeler Huzurunda biraz yenileceğim sana Mütevazı olamam, iyiyim bu konuda Seninle iki satır konuşmak için trenler aldım Sahibinden; iki vagon, bir lokomotif Kolay olmadı, birkaç hayalimi sattım Ah bir trenin onlara gelişi nedir bilir misin Bir kez daha üzülerek inandım Patlayan birkaç silah ve yere yığılan izmarit Kesilen bir yol, kirli elbiseler, uzaklaşırken atlar Tren yola çıkarken, kalan birkaç hayalim; Seninle bir ömür yurtsuz olmak, Gelişine, uzaklardan gelen bir hayat Küçülüyordu Çirkin Tuconun ellerinde -Şafak Tarhan