İki Renkli Biskuvili Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 7 Ara 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler

    1 paket sade, 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
    1 litre süt
    1 su bardağı un
    4 yemek kaşığı kakao
    1 yumurtanın sarısı
    1 yemek kaşığı margarin
    1,5 su bardağı toz şeker
    Hindistan cevizi (süslemek için)

    Yapılışı

    Derin bir tencereye önce un, kakao ve şeker konur. İyice karıştırılır. Daha sonra süt ve yumurtanın sarısı ilave edilir. Çırpma teli ile iyice karıştırılır.
    Harlı ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Göz göz olmaya başladığında margarin ilave edilip hızlıca eritilir. Kaynamaya başlayana kadar sürekli çırpılarak pişirilir. Kaynamaya başlar başalamaz ocağın altı kapatılır. Krema hazırdır.
    Baton bir kek kalıbı alüminyum folyo ile kaplanır. Bu sayede pastanın kalıptan daha kolay çıkması sağlanmış olur. İsterseniz burda yağlı kağıtta kullanabilirsiniz..
    Kalıbın altına kremadan 1-2 kaşık alınıp sürülür. Sonra sırayla bir siyah bir beyaz şeklinde bisküviler her seferinde düz kısımlarına krema sürülerek kaba dizilir. En sonda kabın kenarlarıda araları kremalandırılmış bisküviler ile doldurulur.
    Kalan kremadan az miktar bisküvilerin üzerine sürülüp pasta buzdolabına kaldırılır. Tencerede artan krema daha sonra pastayı sıvamak için saklanır. Krema iyice donana kadar yaklaşık 6-8 saat buzdolabında bekletilir.
    Servis için uzun bir servis tabağına kalıp ters çevrilir. Folyo sayesinde pasta kolaylıkla kalıptan ayrılır. Ayrılan krema ile pastanın her tarafı sıvanır. Dilediğiniz miktarda hindistan cevizi veya toz fıstık ile pastanın her tarafı süslenir.


    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş