İ M A N ve İ N A N M A K * Kendisinden başka ilâh olmayan Allah'a andolsun; kim imanının gitmesinden korkmaz ve onu esirgemeye bakmazsa imanı gider. Ebüddredâ U. b. Zeyd (R.A.) * Hangi müslümanı gözümde küçülttümse, buna cezâ olarak,imanımın ve irfân duygumun azalışını buldum. Hamid Tirmizi (Rah.A.) * İnsanlar ilr iyi hoş geçinmeyen kimse, imanın tadını alamaz. Vehb bin el-Verd (Rah.A.) * İman sahibi az konuşur çok iş yapar, Münafık ise, çok konuşur az iş görür. Ahmet Rüfâî (K.S.) * İman çıplaktır, onun örtüsü takvâdır. Vehb bin el-Mûnebbih (Rah.A.) * İmân : gönlünü halktan koparmak, Cenab-ı Hakk'a vermektir. Abdurrahman CAMİ (K.S.) * İman nedir ? diye akıldan sordum; Akıl, kalbimin kulağına söyleyerek, iman: Edeb'tir, dedi. MEVLÂNA Celâleddin Rûmî ( K.S.) * İman, fıtratla yaratıcısı arasına gerilen bir iptir. O, sonsuzluğa ermiş şerefli bir hayata tırmanan yokuşta, adımların basılacağı noktaları aydınlatan bir ışıktır. Seyyid KUTUP * Son günümde olmasın çelengim, top arabam, Tabutumu götürsün, tam dört imanlı adam. Necip Fazıl KISAKÜREK * İman, yaratanla yaratılan, emir sahibiyle memur arasındaki bir teslimiyet anlaşmasıdır. Seyyid KUTUP * İmandır o cevher ki, ilâhi ne büyüktür, İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür. Mehmet Akif ERSOY * İnanan insan, dünya hayatının parlayan yıldızı, ahiret hayatının güneşidir. Sami ARSLAN * İnsan imanda kemâl'e ererse, korkacağı bir felâket veya yapmayacağı bir fedâkarlık yoktur. Saidi Nursî * İman, ilâhi huzura kabul vesikası, ebedi saâdete dühûl davetiyesidir. A.Şeref GÜZELYAZICI * İman hem nur, hem kuvvettir. Saidi Nursî * Allah'a giden yol, en doğru yoldur. Ârifsen kalbini imanla doldur. C. Oğuz ÖCAL * Hakîkî zevk, elemsiz lezzet, kedersiz sevinç ve hayattaki saâdet yalnız imandadır. Saidi Nursî * İman, zekâ, akıl, tefekkür, iz'an ve duygu erbabın nasibidir. A.Şeref GÜZELYAZICI * İmanla geçen gece, gündüz gibi aydın, Bir taze bahar alemi her anı hayatın. Ali Ulvi KURUCU * İman, âhiret hayatının kurtuluş vesîkası, ebedi saâdetin hüvviyet varakasıdır. A.Şeref GÜZELYAZICI * Yakışmaz hiç eğilmek gerçek iman ehline, Daha dik, daha vakar, daha cesûr olmalı. İsmail BAYRAM * İnsana değer kazandıran imânıdır. Bu gün dört milyar insanın gecesini ışığa kavuşturan Edison bile eğer imansız gittiyse Cehennem'den ebediyyen paçasını kurtaramaz. Ali TÜRKMEN * Bir millet için imanını muhafaza etmek çok önemlidir. Zira iman, milletlere milli ve dini hayat yolunu gösterir. Dwight D. EISENHOWER * İman bir şeye yaramaz gibi görünür amma, hakikatta onsuz hiç bir şey yapılamaz. Samuel BUTLER * Hiçbir şeye inanmayan insan, bir bardak içindeki köksüz çiçeğe benzer. L. BORNE * Ben şahsen büyük bir hakikati harp meydanlarında öğrendim. Savaşta siper içinde bulunup da Allah'a inanmayan tek kimse görmedim. Dwight D. EISENHOWER * Hiç bir dâvayı, hiç bir inancı bir katilin kurşunları öldüremez. John F. KENNEDY * İman Allah ile kul arasında bir köprüdür. BLONDEL * İnanç kaybolup şeref öldü mü, insan da yok olur. Saidi Nursî H İ K M E T L E R : * Şu üç şey, üç şeye sebeptir : 1.İman, cenneti kazanmağa, 2.İbadet, Allah'ın rızasını kazanmağa, 3.Günah işlemek de Allah'ın gadabını kazanmağa sebeptir. * Mesut olur o kimse bir Allah'a iman var, İbâdetsiz gönüllerde, yığın yığın hüsran var. * İman,tarihin kaydettiği en büyük kuvvettir.Onunla zırhlanan korkaklar kahraman, sakatlar pehlivan olur. * Tevhid, imân kapısı,gider nârın korkusu, Açar cennet kapısı, Lâ ilâhe illallah. * Sen imanla gidersen,kabir bir cennet olur, İmansızlık ne büyük, ne büyük cinnet olur. * Şaştım kaldım ey millet, bu ne adâvet, ne kin, Siz iman noktasında, Allah için birleşin. * İmandır rûha mi'râc, imandır başlara tâç, Topyekün beşeriyet, işte o nûra muhtaç. * İman sahibinin çoğu hali, dünyada sıkıntıyla geçer. * İman, bit tâç imiş nûr-u Hüdâ'dan, Giyin ol tâcı kurtul her belâdan. * İmanın üçte biri hayâ, üçte biri akıl, üçte biri de cömertliktir. A T A S Ö Z L E R İ : * Zerre kadar iman, dünya kadar amelden üstündür. * İman, vicdan huzurunun birinci şartıdır. * İşini sağlam tutanın, imanın kuvvetli olur. * Zerre kadar iman, dünya kadar günaha yeter. * Tatbikat haline gelmeyen iman ölür. * Arıyı duman, insanı iman yola getirir. * Rüşvet kapıdan girerse, iman bacadan çıkar.