İman ve İnanmak

'Din ve İslam' forumunda sha. tarafından 27 Kas 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

sha. ..daha çirkin, daha huysuz

İ M A N ve İ N A N M A K

* Kendisinden başka ilâh olmayan Allah'a andolsun; kim imanının gitmesinden korkmaz ve onu esirgemeye bakmazsa imanı gider.

Ebüddredâ U. b. Zeyd (R.A.)

* Hangi müslümanı gözümde küçülttümse, buna cezâ olarak,imanımın ve irfân duygumun azalışını buldum.

Hamid Tirmizi (Rah.A.)

* İnsanlar ilr iyi hoş geçinmeyen kimse, imanın tadını alamaz.

Vehb bin el-Verd (Rah.A.)

* İman sahibi az konuşur çok iş yapar, Münafık ise, çok konuşur az iş görür.

Ahmet Rüfâî (K.S.)

* İman çıplaktır, onun örtüsü takvâdır.

Vehb bin el-Mûnebbih (Rah.A.)

* İmân : gönlünü halktan koparmak, Cenab-ı Hakk'a vermektir.

Abdurrahman CAMİ (K.S.)

* İman nedir ? diye akıldan sordum; Akıl, kalbimin kulağına söyleyerek, iman: Edeb'tir, dedi.

MEVLÂNA Celâleddin Rûmî ( K.S.)

* İman, fıtratla yaratıcısı arasına gerilen bir iptir. O, sonsuzluğa ermiş şerefli bir hayata tırmanan yokuşta, adımların basılacağı noktaları aydınlatan bir ışıktır.

Seyyid KUTUP

* Son günümde olmasın çelengim, top arabam, Tabutumu götürsün, tam dört imanlı adam.

Necip Fazıl KISAKÜREK

* İman, yaratanla yaratılan, emir sahibiyle memur arasındaki bir teslimiyet anlaşmasıdır.

Seyyid KUTUP

* İmandır o cevher ki, ilâhi ne büyüktür, İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.

Mehmet Akif ERSOY

* İnanan insan, dünya hayatının parlayan yıldızı, ahiret hayatının güneşidir.

Sami ARSLAN

* İnsan imanda kemâl'e ererse, korkacağı bir felâket veya yapmayacağı bir fedâkarlık yoktur.

Saidi Nursî

* İman, ilâhi huzura kabul vesikası, ebedi saâdete dühûl davetiyesidir.

A.Şeref GÜZELYAZICI

* İman hem nur, hem kuvvettir.

Saidi Nursî

* Allah'a giden yol, en doğru yoldur. Ârifsen kalbini imanla doldur.

C. Oğuz ÖCAL

* Hakîkî zevk, elemsiz lezzet, kedersiz sevinç ve hayattaki saâdet yalnız imandadır.

Saidi Nursî

* İman, zekâ, akıl, tefekkür, iz'an ve duygu erbabın nasibidir.

A.Şeref GÜZELYAZICI

* İmanla geçen gece, gündüz gibi aydın, Bir taze bahar alemi her anı hayatın.

Ali Ulvi KURUCU

* İman, âhiret hayatının kurtuluş vesîkası, ebedi saâdetin hüvviyet varakasıdır.

A.Şeref GÜZELYAZICI

* Yakışmaz hiç eğilmek gerçek iman ehline, Daha dik, daha vakar, daha cesûr olmalı.

İsmail BAYRAM

* İnsana değer kazandıran imânıdır. Bu gün dört milyar insanın gecesini ışığa kavuşturan Edison bile eğer imansız gittiyse Cehennem'den ebediyyen paçasını kurtaramaz.

Ali TÜRKMEN

* Bir millet için imanını muhafaza etmek çok önemlidir. Zira iman, milletlere milli ve dini hayat yolunu gösterir.

Dwight D. EISENHOWER

* İman bir şeye yaramaz gibi görünür amma, hakikatta onsuz hiç bir şey yapılamaz.

Samuel BUTLER

* Hiçbir şeye inanmayan insan, bir bardak içindeki köksüz çiçeğe benzer.

L. BORNE

* Ben şahsen büyük bir hakikati harp meydanlarında öğrendim. Savaşta siper içinde bulunup da Allah'a inanmayan tek kimse görmedim.

Dwight D. EISENHOWER

* Hiç bir dâvayı, hiç bir inancı bir katilin kurşunları öldüremez.

John F. KENNEDY

* İman Allah ile kul arasında bir köprüdür.

BLONDEL

* İnanç kaybolup şeref öldü mü, insan da yok olur.

Saidi Nursî

H İ K M E T L E R :

* Şu üç şey, üç şeye sebeptir : 1.İman, cenneti kazanmağa, 2.İbadet, Allah'ın rızasını kazanmağa, 3.Günah işlemek de Allah'ın gadabını kazanmağa sebeptir.

* Mesut olur o kimse bir Allah'a iman var, İbâdetsiz gönüllerde, yığın yığın hüsran var.

* İman,tarihin kaydettiği en büyük kuvvettir.Onunla zırhlanan korkaklar kahraman, sakatlar pehlivan olur.

* Tevhid, imân kapısı,gider nârın korkusu, Açar cennet kapısı, Lâ ilâhe illallah.

* Sen imanla gidersen,kabir bir cennet olur, İmansızlık ne büyük, ne büyük cinnet olur.

* Şaştım kaldım ey millet, bu ne adâvet, ne kin, Siz iman noktasında, Allah için birleşin.

* İmandır rûha mi'râc, imandır başlara tâç, Topyekün beşeriyet, işte o nûra muhtaç.

* İman sahibinin çoğu hali, dünyada sıkıntıyla geçer.

* İman, bit tâç imiş nûr-u Hüdâ'dan, Giyin ol tâcı kurtul her belâdan.

* İmanın üçte biri hayâ, üçte biri akıl, üçte biri de cömertliktir.

A T A S Ö Z L E R İ :

* Zerre kadar iman, dünya kadar amelden üstündür.

* İman, vicdan huzurunun birinci şartıdır.

* İşini sağlam tutanın, imanın kuvvetli olur.

* Zerre kadar iman, dünya kadar günaha yeter.

* Tatbikat haline gelmeyen iman ölür.

* Arıyı duman, insanı iman yola getirir.

* Rüşvet kapıdan girerse, iman bacadan çıkar.

Bu Sayfayı Paylaş