Bir fast food şirketinin danışmanlığını yapan insan kaynakları şirketine gelen gerçek bir iş başvurusunu sunuyoruz. İnanıp inanmamak size kalmış... 1. Adınız Soyadınız: - Herve JANCQUEUR 2. Yaşınız: - 28 3. Şirketimizdeki hangi pozisyon için basvuruyorsunuz? - Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsaniz, ne iş olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada olmazdım. 4. Düsündügünüz ücret: - Yıllık 800 bin Frank maaş artı şirketin yüzde 3 hissesi. Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret önerin, ben size evet yahut hayır diyeyim. 5. Eğitiminiz: - Var!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6. Son işiniz: - Sadist bir şefin deneme tahtası olmak. 7. Son ücretiniz: - Hak ettiğimin çok altında. 8. Önemli başarılarınız: - Arakladığım kalemlerden muhteşem bir koleksiyonum var; evde sergiliyorum. 9. İşten ayrılma sebebiniz: - Bak soru 6. 10. Size ulaşabileceğimiz saatler: - Fark etmez. 11. Çalışmak istediğiniz saatler: - Pazartesi, salı ve perşembe 13.00-15.00 arası. 12. Öne çıkan özellikleriniz var mı? - Olduğunu söyleyenler var. Ama bunu bir fast-food'da değil de, daha romantik bir yerde konuşsak. 13. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? - İşverenim olsa burada olmazdım dedim ya. 14. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel mi? - Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı. 15. Otomobiliniz var mı? - Evet, ama soru yanlış sorulmuş. "Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?" diye sorsaydınız, cevabım farklı olurdu. 16. Daha önce bir yarışma veya bir madalya kazandınız mı? - Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum. 17. Sigara içiyor musunuz? - Otlanacak bir enayi bulabilirsem. 18. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz? - Bana tapan, zengin bir top modelle Bahama Adaları'nda yaşamayı. Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim. 19. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz? - Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin. 20. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir? - Birbiriyle tutarsız iki cevabım var: * İnsan sevgisi, hümanizm ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum. * Gırtlağıma kadar borca batmış olmam... Sonuç: Herve Jancqueur işe alındı...