Malzemeler: Hamuru için: -1 paket (250 gr.) tereyağı -1 yumurta -1 çay bardağı toz şeker -1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya -1 paket kakao (küçük boy) 25 gr -4 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edecek kadar) Şerbeti için : -2 çay bardağı su veya süt -2 çay bardağı toz şeker Yapılışı : - Oda sıcaklığında olan tereyağına sırasıyla yumurta, toz şeker, kakao , vanilya ve kabartma tozu eklenir, karıştırın. - Un ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Buzdolabında 1 saat bekletin. - Diğer tarafta şerbet için şekeri suyun içinde eritip, soğuması için buzdolabına koyun. su yerine süt de kullanabilirsiniz. Dinlenen hamura , fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayarak , uçlarına kürdan geçirip şekil verebilirsiniz. Ya da cevizden büyük parçaları yuvarlayıp yassıltarak pişirebilirsiniz. Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 175 C fırında, kabarıp, üzeri çatlayana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve hazırladığınız soğuk şerbete batırın. Üzerini süslemek için çikolata parçaları veya hindistan cevizi, antep fıstığı kullanabilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
zipim bunu bır türlü tutturamamıstım ben ,cok cıvık oluyordu herzamanki gibi senınkını denicem kesın süper olcak tesekkürler