MALZEMELER: 3 tane yufka 100 gr peyaz peynir 500 gr ıspanak 1 tane kuru soğan Sıvı Harcı için: 2 kaşık yoğurt 1 çay bardağı süt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta YAPILIŞI: Ispanaklar bir kaç kez yıkanıp suyu süzdürülür,bir tavaya biraz sıvıyağ konur ve yemeklik doğranmış soğan biraz kavrulur daha sonra ıspanaklar eklenip biraz tuz serpilir arada karıştırarak suyunu salıp, hiç suyu kalmayacak şekilde orta ateşte kavrulur ocaktan alınıp iyice soğutulur ve soğuduktan sonra ufalanmış beyaz peynir ile karıştırılır. Sıvı harcı karıştırılır ve bir yufka tezgaha serilip ortadan ikiye kesilir sıvı harçtan her yerine gelecek şekilde fırça ile sürülür daha sonra ıspanaklı harçtan düz kısmına gelecek şekilde konur ve kenarları içe katlanıp rulo yapılır ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir kalan yufkalarda aynı şekilde yapılır kalan harçtan üzerine sürülür ve istenirse dilimlere kesilir 10 ila 15 dakika dinlendirilir ardından önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirilir. Alıntıdır.