Ispanaklı Kolay Kol Böreği

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 8 Şub 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    MALZEMELER:
    3 tane yufka
    100 gr peyaz peynir
    500 gr ıspanak
    1 tane kuru soğan

    Sıvı Harcı için:
    2 kaşık yoğurt
    1 çay bardağı süt
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta


    YAPILIŞI:

    Ispanaklar bir kaç kez yıkanıp suyu süzdürülür,bir tavaya biraz sıvıyağ konur ve yemeklik doğranmış soğan biraz kavrulur daha sonra ıspanaklar eklenip biraz tuz serpilir arada karıştırarak suyunu salıp, hiç suyu kalmayacak şekilde orta ateşte kavrulur ocaktan alınıp iyice soğutulur ve soğuduktan sonra ufalanmış beyaz peynir ile karıştırılır.
    Sıvı harcı karıştırılır ve bir yufka tezgaha serilip ortadan ikiye kesilir sıvı harçtan her yerine gelecek şekilde fırça ile sürülür daha sonra ıspanaklı harçtan düz kısmına gelecek şekilde konur ve kenarları içe katlanıp rulo yapılır ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir kalan yufkalarda aynı şekilde yapılır kalan harçtan üzerine sürülür ve istenirse dilimlere kesilir 10 ila 15 dakika dinlendirilir ardından önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirilir.


    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş