J.D. Salinger - Çavdar Tarlasında Çocuklar

'E-Kitap' forumunda avemeria tarafından 24 Nis 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. avemeria

avemeria New Member

J.D. Salinger - Çavdar Tarlasında Çocuklar

Gönülçelen (Özgün adıyla: The Catcher in the Rye), J. D. Salinger`in tek romanıdır. Birleşik Devletler`de ilk olarak 1945 ve 1946 yıllarında seri olarak yayımlandı. İngiltere ve ABD`de ise 1951′de kitap olarak basıldı.

“Modern zamanların başyapıtı” olarak değerlendirilen bu eser, “ahlâk dışı” ve “açık saçık” bulunduğundan ABD’nin birçok tutucu bölgesinde uzun süre yasaklı kaldı.

Ergenlik çağının içinde, yetişkin dünyanın düzenine karşı isyankâr bir çocuğun, bir Noel öncesi başına gelenler ve bu sürecin bir psikiyatri kliniğinde noktalanışı… Holden Caulfield’in masumiyet arayışının iç burkucu romanı…

Hâlâ bazı Amerikan kütüphanelerinde yasaklı kalmasına rağmen, kitabın yasaklanması günümüzde ilginç bir hal almıştır: ABD’de lise düzeyinde en çok yasaklanan kitap olmasına rağmen aynı zamanda en çok okutulan kitaptır

1967′deki Adnan Benk’in İngilizce aslından değil de Fransızca versiyonu olan “Attrape-Coeurs” den yaptığı dolaylı çevirisinden ötürü kitap Türkiye’de “Gönülçelen” olarak da tanınır.

Kitabın Yapı Kredi Yayınları basımı çevirisi Coşkun Yerli’ye aittir ve bu kez Türkçe adı özgün adına daha yakındır: “Çavdar Tarlasında Çocuklar”.

Kitap, anti-kahraman Holden Caulfield`ın okuldan atılmasıyla başlayan süreci Holden`ın kendi ağzından anlatır.

kitaptan alıntı;
    ‘Pek çok insanın hakkında konuştuğum için üzgünüm. Bildiğim tek şey; size anlattığım herkesi biraz özlüyorum. Bizim Stradlater’ı ve Ackley’yi bile, sözgelimi. Sakın kimseye bir şey anlatmayın. Herkesi özlemeye başlıyorsunuz sonra.’

Kendi taramamdır, iyi okumalar:saygilar:
    Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.

SABAR bunu beğendi.
  2. YıldızlıAtlas

YıldızlıAtlas <b>Sözlük Kurdu</b>

Bende avemeria dinlenmeye mi çekildi acaba diye düşünürken beni yanıltan bir hamle geldi senden:D Adını duyduğum fakat okumak konusunda (neden bilmiyorum oysa ismi çok çekici) bir hamle yapmadığım güzel kitaplardan birisi. Methini duydum fakat miskin yanım sağolsun bazen elimi kolumu bağlar keyfi olarak:)
    Şimdi okumak şart oldu. Ayağıma kadar gelmiş fırsatları tepmişliğim çoktur ama bunu değerlendireceğim. Ellerine sağlık avemeria. Sanırım çok yakında işe dönüşün gerçekleşiyor. (Bir işim olsa da ben de dönsem dediğim vakidir:p,ama 4 senedir evde pineklemeye alışmışım acep nasıl olur diye düşünmeden edemiyorum:D)Şimdiden kolay gelsin diyorum.
    Teşekkür ediyorum yine farklı bir paylaşımla yıldızlaştın.

3. rozen

rozen Active Member

merci

4. mehtap açık

mehtap açık Active Member

teşekkürler

5. birdie

birdie Well-Known Member

Emeğin ve paylaşımın için çok teşekkür ederim. Kitabı hep gönülçelen olarak bilirdim. Senin yorumundan sonra yazarla ilgili vikipedi ye baktım ve sayende yazar hakkında birçok bilgi edinmiş oldum. Çok özgün bir yazarmış, popüler olmamak adına münzevi bir hayatı seçmiş ve yazdığı halde yayınlamadığı iki romanı ve birçok hikayesi olduğu ölümünden sonra anlaşılmış. Meraklısına hazır link vereyim:
    J. D. Salinger - Vikipedi

6. jamal

jamal New Member

teşekkürler

7. bucees

bucees New Member

Teşekkürler.

8. minel9

minel9 New Member

Tesekkurler

9. zebra

zebra New Member

paylaşım için teşekkürler

10. htckyc01

htckyc01 Well-Known Member

teşekkürler

11. reverseengineer

reverseengineer New Member

teşekkürler

12. perfect78

perfect78 Member

teşekkürler

13. greyszig

greyszig New Member

14. aysula

aysula New Member

başyapıt diyorlar.çok duydum.teşekkürler.

15. syseditenes

syseditenes New Member

teşekkürlerr

16. cimbombom

cimbombom New Member

elıne saglık kardes

17. tubaguney

tubaguney New Member

teşekkürler :)

18. tubaguney

tubaguney New Member

teşekkürler:)