Aşk ve Gurur - Jane Austen E-book İndir Aşk ve Gurur romanı şöyle garip bir cümleyle başlar: Evrensel olarak bilinen bir gerçeğe göre, varlık sahibi her bekar erkek, uygun bir eşle evlenmek ister. Austen bu romanda, taşralı bir beyefendinin kızı olan Elizabeth Bennett ile varlıklı ve soylu toprak sahibi Fitzwilliam Darcy arasındaki çatışmayı anlatır.Soyluluk ve servetten kaynaklanan gurur ile Elizabethin ailesinin soylu olmayışı karşısında beslediği önyargı, Darcyyi mesafeli davranmak zorunda bırakır. Elizabethin davranışında da hem özsaygının uyandırdığı gurur, hem de Darcynin züppeliği karşısındaki önyargı etkili olur. Zeki ve coşkulu Elizabeth yalnızca Austenın en çok sevdiği kadın kahramanı değil, aynı zamanda bütün İngiliz edebiyatının en çok ilgi uyandıran kadın roman kişiliklerinden biridir. Austen o dönemin İngiltere'sini çok güzel aktarmış. O dönemin İngiltere'sini tanımak isteyip, akıcı ve ders verici bir şeyler okumak isteyen herkes bu kitabı okumalı. İndirmek için; linki indirmek için .....
Bu kitabı kaç kere okudum tv dizisini filmini kaç kere izledim bilmiyorum....ama arşiv içinde burdan indirmek çok güzel olacak..teşekkürler..