Kabak Mücveri

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 31 Eki 2013 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzeme
    1 demet dereotu
    100 gram beyaz peynir
    3 adet yumurta
    4 adet kabak
    Kızartmak için zeytin yağ
    Yeteri kadar tuz ve karabiber
    1 demet taze soğanın sadece yeşil yaprakları
    6 yemek kaşığı un

    Yapılışı
    Kabakların sert uçlarını kesiyoruz
    Kabuklarını tıraşlıyoruz
    Rendenin büyük tarafında rendeliyoruz
    Taze soğanın yeşil yapraklarını yıkıyoruz ince ince doğruyoruz
    Bir kabın içine rendelediğimiz kabağı ve doğradığımız soğanları alıyoruz ve üzerine dereotunu da ince ince doğrayıp, peyniri rendeliyoruz
    Ayrı bir kâsenin içinde yumurtaları kırıp çırpıyoruz ve soğanlı peynirli karışımın olduğu kaba döküyoruz
    Tuzunu karabiberini ekleyip iyice karıştırıyoruz
    Ardından 6 ymek kaşığı unu birer birer katıp her defasında karıştırıyoruz
    Kızartma tavasına zeytinyağını koyuyoruz ve yağ kızdıktan sonra hazırladığımız harcı kızgın yağa kaşık kaşık bırakıyoruz
    Her iki tarafı kızarana pembeleşene kadar kızartıyoruz
    Kızaran kabak mücverlerini havlu peçete serdiğimiz geniş bir tabağın ya da tepsinin üzerine alıyoruz ve yağını çektikten sonra servis tabağına taşıyoruz
    Afiyet olsun..

    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş