Kabak Tatlısı

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Apr 29, 2014.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    2 kilo ayıklanmış kabak
    1 kilo toz şeker (Eğer çok tatlı sevmiyorsanız 750 gr şeker kullanın)
    Üzeri için irice kıyılmış ceviz


    YAPILIŞI

    Kabaklar ayıklanıp yıkanır , dilimlenir tencereye bir kat kabak bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte hiç su konmadan pişirilmeye bırakılır .
    Pişmesine yakın fırın tepsisine dökülüp 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar suyunu çekip şerbeti ağdalanana kadar fırında pişirilir .

    NOT:Tencerede suyunu çekip kaynamaya başlayınca taşmaması için kapağı hafif aralanması gerekebilir .
    Önceden şekere yatırınca çok su salıyor kısık ateşte pişirilince sonuç güzel oluyor

    Servis önerisi: Tahinli denenirse lezzeti artıyor. ​
     

Share This Page