2 kilo ayıklanmış kabak 1 kilo toz şeker (Eğer çok tatlı sevmiyorsanız 750 gr şeker kullanın) Üzeri için irice kıyılmış ceviz YAPILIŞI Kabaklar ayıklanıp yıkanır , dilimlenir tencereye bir kat kabak bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte hiç su konmadan pişirilmeye bırakılır . Pişmesine yakın fırın tepsisine dökülüp 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar suyunu çekip şerbeti ağdalanana kadar fırında pişirilir . NOT:Tencerede suyunu çekip kaynamaya başlayınca taşmaması için kapağı hafif aralanması gerekebilir . Önceden şekere yatırınca çok su salıyor kısık ateşte pişirilince sonuç güzel oluyor Servis önerisi: Tahinli denenirse lezzeti artıyor.