Kahvaltı Pidesi

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 29 Ara 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler

    1 su bardağı ılık süt
    Yarım su bardağı ılık su
    14 gr yaşmaya (bir paket mayanın üçte biri)
    2 çay kaşığı tuz
    2 çay kaşığı şeker
    1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    Aldığı kadar un

    İç Malzemesi;
    2 orta boy domates
    2 biber
    200 gr peynir

    Yapılışı

    İçini hazırlamak için, domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Peyniri ekleyip hepsini karıştırın. (peynirin tuzu az ise karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz. İsteğe göre pulbiber, kekik vs.. eklenebilir)

    Yoğurma kabına, maya, yarım bardak ılık su ve 2 çay kaşığı şekeri koyup 10 dakika bekletin. Erimiş olan mayanın üzerine, tuz, süt ve yumurta akını koyup, un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Yumurta akını ziyan olmasın diye katıyoruz, isterseniz peynirli karışıma da ekleyebilirsiniz)

    Hamuru 10-15 dakika dinlendirin ve 7-8 parçaya bölün. Her parçayı 20 cm çapında (yaklaşık bir karış) açın. Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verin. Tepside 30-40 dakika mayalandırın. Yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile inceltip, fırça ile pidelerin kenarlarına sürün. 200 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin.



    * İç malzemesi olarak domates- biber- peynir- lor karışımı kullanılmıştır, İsteğe göre kaşarlı- sucuklu, patatesli, ıspanaklı vs... malzemeyle de yapılabilir.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş