Kahvaltılık Hamur Kızartması

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 3 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    yarım su bardağı sıvıyağ
    yarım su bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 yemek kaşığı tuz(silme)
    5 - 5,5 su bardak un

    Yapılışı:

    Bütün sıvı malzemeler derin kapta karıştırılır.İçine un ,kabartma tozu ve tuz katılıp yavaş yavaş orta sertlikte bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.Hamur,unlu zeminde yufka büyüklüğünde açılır.Su bardağı veya arzu edilen bir kalıpla kesilerek bol, kızgın yağda kızartılır.Sıcak tüketilir.

    [​IMG]

    Alıntıdır.
     
  2. alkane

    alkane Well-Known Member

    ımmmm canım çekti,olsada yesek...yanınada sıcak çay kahvaltılık falan...
    eline sağlık zipim:mjk:
     
  3. fatma20

    fatma20 New Member

    bunun içine peynir koyulmuş haline pişi bükmesi deniyor
     

Bu Sayfayı Paylaş