MALZEMELER: 1 kg süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 50 gr (4 yemek kaşığı) kakao 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt (krem şanti için) Tepsi için bolca hindistancevizi YAPILIŞI: Fırın tepsisine bolca ve tepside hiç boşluk kalmayacak biçimde hindistancevizi serpin, kenarda bekletin. Süt, un, şeker ve kakaoyu bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. (Göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın) Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın. Önceden hazırladığınız fırın tepsisini alın ve kremayı dikkatlice ve az az hindistan cevizinin üzerine dökün. Hemen donduğu için ince sermeye dikkat edin. Büyük bir kaşıkla azar azar dökebilirsiniz. Eğer fazla kalın yerler olursa ıslattığınız kaşık ya da spatulayla düzeltebilirsiniz. Tepsi soğuyunca buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Krem şantiyi sütle çırpın, muhallebinin üzerine incecik yayın ve tekrar dolaba alıp bir gece dinlendirin. Ertesi gün istediğiniz büyüklükte dikdörtgen dilimler kesin ve rulo şeklinde sarın. Çatlayan yerler olursa hindistan cevizi serpin. Alıntıdır.
tatlı deyince pl durur mu hemen yaptım... yalnız krem şantiyi kaynak tadında olan çıkmış onunla yaptım müthiş güzel oldu herkese tavsiye ederim....