Kalp Çikolata

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by sha., May 29, 2010.

Tags:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    Dolgu için-

    175 gr bitter çikolata
    60 gr krema
    1 yemek kaşığı tereyağ

    Kalpler için-

    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası
    30 gr eritilmiş beyaz çikolata
    175 gr eritilmiş bitter çikolata

    Üstü için-

    Kırmızı şeker hamuru

    Yapılışı-

    Dolgu için,kaynar su bulunan büyük bir cezvenin üzerine oturabilecek bir kasenin içine kıyılmış bitter çikolata ve krema karıştırılarak eritilir. (benmari )
    Suyun üstünden alınır ve içine tereyağ eklenenip karıştırılır,soğumaya bırakılır.

    Kalp formlu çikolata kalıbının bölmeleri ayçiçek yağına batırılmış bir pamukla yağlanır.
    Benmaride eritilen beyaz çikolatanın içine kırmızı gıda boyası karıştırılır ve kalıbın alt kısmına sürülür,donması sağlanır.
    Fırça yardımı ile kalıbın bölmelerine eritilmiş bitter çikolata sürülür.
    Kalıba kaplanan çikolata donduktan sonra içleri hazırlanan kremalı çikolata ile doldurulur.
    Kalıp buzdolabına kaldırılıp içindeki dolgu donana kadar yaklaşık 30 dakika bekletilir.
    Kalan erimiş çikolata katılaşmış olduğundan yumuşaması için sıcak suyun üzerine konup eritilir ve buzdolabından alınan kalıptaki çikolataların üzerine fırçayla sürülür.
    Çikolata donduktan sonra kalıptan çıkartılıp üste gelen kırmızı kısın erimiş çikolataya batırılır ve tabağa yerleştirilir.
    Şeker hamuru pudra şekeri serpilmiş tezgahta açılarak minik kalp kalıpla kesilip çikolataların üzerine dekor yapılır.
     

Share This Page