Malzemeler: 200 gr. margarin (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına) yarım çay bardağı zetinyağı 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un Susam ve çörek otu Yapılışı: 1- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın. 2- Açtığınız çukurun içine margarini, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun . 3- Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. 4- Koparttığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin. 5- Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt yada silpat serilmiş fırın tepsisine 1-2 cm aralıklarla dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 6- Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün. 7- Sırasıyla isteğinize göre simitlerin üzerine çörek otu ve susam serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Alıntıdır.