Kandil Simidi

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 16 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:
    200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
    2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
    yarım çay bardağı zetinyağı
    2 yemek kaşığı sirke
    2 yemek kaşığı toz şeker
    2 çay kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    4 su bardağı un
    Susam ve çörek otu

    Yapılışı:
    1- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın.
    2- Açtığınız çukurun içine margarini, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun .
    3- Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
    4- Koparttığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.
    5- Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt yada silpat serilmiş fırın tepsisine 1-2 cm aralıklarla dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
    6- Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün.
    7- Sırasıyla isteğinize göre simitlerin üzerine çörek otu ve susam serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin.

    Alıntıdır.
     
  2. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    gününe uygun bir tarif olmuş, teşekkürler Zipper...
     

Bu Sayfayı Paylaş