Malzemeler; -2-3 bağ dolmalık lahana (ufak yapraklı olmalı) İç Malzeme -1/2 kg kıyma -2 baş yemeklik doğranmış soğan -1 ajda bardak pirinç -2 diş doğranmış sarımsak -1 yk. biber salça -1 yk. domates salça -2 yk. zeytinyağ -1/2 demet kadar maydanoz -Kimyon, yeni bahar, karabiber, tuz -1/2 çay bardağı kadar su Yapılışı; -3-5 adet lahana yapraklarını kaynayan suya atıp 5 er dak. kadar haşlayıp süzgeçe alalım -Dolma içini hazırlayıp iyice yoğuralım (suyu iç katı olmasın hafif yumuşasın diye ekliyoruz) -Sonracıma dolmaları sarıyoruzzz -Tencerenin dibine biraz sıvı yağ ile 1 yk. kadar salça koyup 2-3 dak kadar kavuruyoruz ve üzerine lahananın saplarından atıyoruz -Dolmaları sapların üzerine diziyoruz -Üzerine biraz daha yağ gezdirip (az tereyağ da koyabilirsiniz) 1 bardak kadar sıcak su ekliyoruz -Dolmaların dağılmaması için üzerine tabak kapatıyoruz - 1 saat kadar orta ateşte pişiriyoruz.