Karamelli Çikolatalı Kup

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 3 Tem 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Taban İçin;

    12 adet eti burçak bisküvi
    1 çay kaşığı tarçın
    10 adet ceviz

    Karamelli Kısım;

    3 su bardağı süt
    1,5 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı çiğ krema
    5 kaşık cartedor karamelli sos

    Çikolatalı Kısım;

    2 su bardağı süt
    1,5 yemek kaşığı un
    4 çorba kaşığı şeker
    1 çorba kaşığı kakao
    100 gram bitter çikolata
    1 çay bardağı çiğ krema

    Rondo'da bisküvi,ceviz ve tarçını çekin.Kupların tabanına paylaştırın.

    Süt,un,nişasta,şekeri iyice karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
    En son krema ve karemel sosu ekleyip karıştırın ılınıncaya kadar çırparak kabuk tutmamasını sağlayıp kuplara paylaştırın.

    Çikolatalı kısım için süt,kakao,şeker ve unu karıştırın.
    başladığında çikolata ve kremayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.
    Altını kapatın ılınıncaya kadar karıştırın.Ilınınca kupların üzerine paylaştırın.

    En az 4-5 saat soğuttuğunuz tatlıları dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın .​
     

Bu Sayfayı Paylaş